EU-Alzira ha celebrat una xarrada-debat sobre alternatives a l’actual model energètic

La vesprada del passat divendres va tindre lloc en el museu d’Alzira (MUMA) una xarrada-debat, dins de les campanyes que estem realitzant des d’EU-Alzira, per a informar i conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de trobar alternatives a l’actual sistema oligopòlic de les elèctriques i les dures polítiques energètiques que els últims governs estatals estan aplicant.

A la xarrada van participar Andreu Montesinos, representant de la cooperativa Som Energia València, Pep Talaverano, de la Plataforma per un Nou Model Energètic, i Albert March, tècnic d’una PIME dedicada a les renovables, a més el públic assistent, també d’altres associacions de la nostra ciutat, que van participar activament en el debat.

Patrícia Martínez, coordinadora d’EUPV-Alzira, ha assenyalat que «durant aquesta jornada es va parlar de les conseqüències de totes aquestes polítiques, que deriven en unes tarifes que són de les més altes a nivell europeu, en perjudici de la ciutadania que moltes famílies pateixen per no poden pagar el rebut de la llum. A la taula redona han participat representants de la cooperativa Som Energia València i la Plataforma per un Nou Model Energètic que exposaren la problemàtica que marca la legislació vigent i les alternatives basades en les energies renovables més barates i més lliures de les imposicions de les grans multinacionals defensores del model nuclear i combustibles fòssils que a més de ser més cares són molt contaminants i causants del canvi climàtic.»

Related Articles

Back to top button