Valoració de Sumem Biar de les passades eleccions locals i autonòmiques

Des de Sumem Biar volem valorar els resultats obtinguts en les passades eleccions locals del diumenge 28 de maig, en la que va ser la primera experiència de la nostra coalició electoral, tot i que les formacions que la integren, com és sabut, tenen llarga trajectòria.

En primer lloc volem agrair de tot cor a les 493 (21,6%) veïnes i veïnes que dipositaren la seua confiança en nosaltres i que ens ha possibilitat l’obtenció de dos edil a l’Ajuntament de Biar, així mateix, també hem d’agrair a les 455 (19,53 %) persones que confiaren en les eleccions autonòmiques en Compromís i les 66 que ho feren en Unides Podem Esquerra Unida (2,83 %). Cal dir que tenen les portes obertes al nostre projecte, que també és el seu.

En segon lloc volem felicitar al Partit Popular local pels seus resultats, des de hui, els nostres edils dins l’Ajuntament treballaran des de l’oposició en favor de les veïnes i veïns de Biar. Així mateix, des de Sumem Biar, valorem que els resultats obtinguts són millorables, ja que no hem aconseguit el nostre objectiu, poder formar un Equip de Govern d’esquerres. També, cal fer autocrítica, ja que tot i que sabem que és una realitat històrica que la suma de dos formacions polítiques tendeix a obtenir un resultat menor en les comtesses electorals, però s’han perdut 146 vots que haurien possibilitat l’obtenció d’un tercer edil per a Sumem Biar i per tant el canvi polític.

Finalment, volem manifestar que des de la nostra coalició no entenem el treball institucional i polític únicament com una carrera electoral, o amb una mirada de curt termini de cara als pròxims quatre anys, sinó que mirem amb perspectiva i serenitat a mitjà termini. Els canvis polítics i de millora de condicions de vida de la classe treballadora han sigut gràcies a dècades de sacrificis i lluita per part de qui ens ha precedit.

A Biar tenim exemples de mobilització de la societat civil contra agressions al territori i forma de vida del poble: des de l’oposició als camps de golf i macrourbanitzacions, a la denúncia de les obres dels carrers al centre històric, la recuperació de les urgències 24 hores o més recentment l’oposició als interessos especulatius de les multinacionals de les empreses fotovoltaiques. Unes lluites passades, actuals i futures que ens trobaran al seu costat, com no pot ser d’altra forma, per un Biar més sostenible, verd, feminista i coherent en la defensa de la seues llengua, cultura i tradicions que el fan únic.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba