Esquerra Unida valora l’equador de la legislatura municipal

Des del l’Assemblea local d’Esquerra Unida volem, en primer lloc, animar a totes aquelles biarudes i biaruts que en aquests moments estan passant per un mal moment a causa de la pandèmia de la Covid-19, ja siga per motius sanitaris, econòmics o d’altre tipus. També, i com no, aplaudir l’actitud cívica de la gran majoria de veïnes i veïns que ens està permetent eixir a poc a poc d’aquesta situació. Així com el gran treball dels Serveis Públics i dels negocis i empreses locals, que malgrat tot, continuen a peu del canó. Hem de continuar sent responsables i seguir les recomanacions de les Autoritats Sanitàries, ja que és una qüestió de responsabilitat individual i col·lectiva acabar més prompte que tard amb la crisi sanitària.

En segon lloc, el passat mes de juny vam superar l’equador de la legislatura municipal, que com és sabut al nostre municipi no sols va instaurar una nova majoria del Partit Popular al consistori local, sinó també va deixar fora Esquerra Unida a causa dels resultats electorals de maig de 2019. Des d’aleshores el nou govern municipal ha hagut d’afrontar una legislatura marcada per la pandèmia i una crisi sense precedents que ha trasbalsat tots els aspectes de les nostres vides. D’una banda pensem que s’ha d’atendre esta circumstància en qualsevol crítica constructiva a la labor de l’equip de govern, tot i això decisions com ara l’eliminació de la Regidoria d’Igualtat, creada la passada legislatura, la falta de propostes de participació ciutadana en assumptes com ara els Pressupostos Municipals o per decidir el motiu que decorarà la nova rotonda a l’avinguda d’Alacant, la falta d’informació sobre les pretensions d’implantar diverses instal·lacions amb milers de plaques solars al terme municipal, així com la continuada modificació de crèdits fent front a inversions que necessita el poble gràcies al remanent de tresoreria, quan precisament estes modificacions es criticaven a l’anterior equip de govern per part del PP, són algunes coses que s’han anat assenyalant per part d’Esquerra Unida com a crítica, així com la deixadesa en l’ús del valencià per part de l’administració local.

D’altra banda, en l’ADN del Partit Popular està la proposta contínua de baixar impostos a la ciutadania, sense recordar que precisament els pilars de l’Estat de Benestar: Educació, Pensions, Sanitat i Serveis Socials, es paguen amb les nostres contribucions, i que aquestes són progressives al nivell de renda de cada ciutadana o ciutadà. Un dels temes que sonarà al llarg de la legislatura, juntament amb el Pla Edificant, gestionat també per l’anterior Equip de Govern i impulsat per la Generalitat Valenciana, així com altres temes cabdals per al poble com l’impuls a la realització d’un Centre de Dia i Residència de persones majors a Biar.

D’altra banda els plenaris municipals també ens han deixat algunes propostes peregrines per part del Partit Popular en temes on no té competències el consistori, des de “la defensa de la propietat privada per defensar-se de l’ocupació il·legal” -com si no estiguera regulat legalment-, l’oposició a la nova Llei d’Educació o la ubicació dels jutjats a la veïna localitat de Villena. Entenem que el ple ha de donar resposta als problemes diaris del veïnat, i no de disputa partidista.

Finalment, des d’Esquerra Unida només ens queda continuar treballant per poder materialitzar la nostra proposta per fer #eltEUBiar i animar a que les veïns i veïnes amb inquietud per un Biar feminista, que respecte els valors de l’ecologisme, la igualtat, els drets de les treballadores i treballadors, la diversitat, els drets dels animals i la protecció a la llengua i cultura pròpies, se sumen al nostre projecte, que també és el seu.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba