Sumem Biar valora la Declaració d’Impacte Mediambiental desfavorable per a la macroplanta de Tendetes

Des de Sumem Biar volem valorar de forma molt positiva la publicació en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) hui 1 de setembre per desestimar la Declaració d’Impacte Mediambiental (DIM) al macroprojecte de la planta solar coneguda com “Tendetes”.

Una enorme planta solar fotovoltaica que volia repartir-se entre tres termes municipals: Biar, la Canyada i Villena, amb una superfície total de 432 hectàrees i generar una potència de 165 MW, una energia que s’evacua als municipis costaners del País Valencià.

Des de Sumem Biar volem valorar que en proposar com a desfavorable la DIM la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental de la Generalitat Valenciana el projecte decau. Així mateix, entenem que tot esforç té la seua recompensa i volem aplaudir l’esforç de la societat civil organitzada al poble, sense la seua força no hauria sigut possible aconseguir-ho. En especial a les associacions que han organitzat les conferències, taules informatives, venda de pancartes, recollida de signatures, redacció d’al·legacions als projectes i manifestacions, com ara l’Associació Naturalista “El Reconco” amb Jaume Hernández al front, i el Centre Excursionista de Biar, amb Kique Larios, que fins fa escassos mesos presidia el CEB i actualment és un dels nostres edils a l’Ajuntament de Biar.

Així mateix, també volem reconéixer el treball de les associacions afectades i que també han demostrat que Biar és un poble que no es ven, com ara la nova associació de veïns i veïnes del Toll i la Lloma, la Cooperativa d’agricultors i ramaders, la comunitat de regants, la Cooperativa de l’oli i el club de caça “la Perdiz Roja”. Entre totes i tots hem pogut aturar este autèntic despropòsit mediambiental, senyal que la societat amb consciència i organització pot aconseguir para els peus a les grans multinacionals especulatives.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba