Esquerra Unida del País Valencià tindrà veu en importants comissions parlamentàries a través del diputat Nahuel González López.

Nahuel González serà el portaveu per als temes de Memòria Democràtica en el marc de la Comissió Constitucional, de la qual ostentarà la vicepresidència primera. També assumirà el càrrec de portaveu titular de Joventut i Infància, en la comissió homònima de nova creació vinculada al ministeri que ostenta la dirigent federal d’Esquerra Unida, Sira Rego, a més d’exercir com a portaveu adjunt de Cultura.

València a 13 de desembre de 2023.

Esquerra Unida del País Valencià celebra el nomenament del diputat Nahuel Gónzalez com a Vicepresident de la Comissió Constitucional, una de les comissions que tindrà major rellevància en aquesta legislatura i en la qual es debatran temes fonamentals per als valencians i valencianes, com els drets de les autonomies i el nou model territorial.

Així, en Memòria Democràtica exercirà un paper important en la defensa dels drets de les famílies víctimes del franquisme que, al País Valencià, han quedat desemparades amb el pacte PP-VOX, així com a mantindre els drets aconseguits per la Consellera i coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo.

Quant a la Comissió de Joventut i Infància, vinculada al Ministeri que també gestiona Izquierda Unida, serà la veu de milers de joves que en el nostre territori reivindiquen el dret a l’habitatge i al treball estable. A més, s’ocuparà de les polítiques a favor de la infància i contra la pobresa infantil que existeix en una part de la nostra societat.

Nahuel González ocuparà, també, el càrrec de portaveu d’esports en la comissió d’Educació, FP i Esports, des d’on es gestionaran reptes importants com l’organització del Mundial de 2030 i la possibilitat que se celebre a València, si finalment les obres de Mestalla són finalitzades, així com el suport al futbol femení i a esports que estan en augment i són propis del nostre àmbit territorial, com la Pilota Valenciana.

Finalment, com a portaveu adjunt en la Comissió de Cultura, el debat parlamentari girarà entorn a la llibertat d’expressió, l’estatut de l’artista i la descentralització dels espais culturals. Temes importants que afecten al nostre territori i que ací estan sent gestionats per VOX.

Segons el diputat valencià: “El 23J els valencians i valencianes pararem el govern de Feijóo i Abascal, ara ens toca treballar de manera parlamentària per a millorar la vida del nostre poble, i farem amb la tasca que sempre ha caracteritzat al nostre espai polític i que ara té més força a SUMAR”.

Related Articles

Back to top button