Guanyar Alcoi s’oposa a continuar les privatitzacions dels serveis del transport públic i l’aigua potable

Davant la quarta pròrroga dels contractes de l’aigua potable i el transport urbà Guanyar Alcoi denuncia que no s’haja treballat amb temps per la recuperació d’aquests serveis essencials i així poder obtenir un estalvi  de diners i poder oferir millors serveis.

El pròxim dimecres el nou govern del PSOE i Compromís planteja al plenari prorrogar els contractes dels serveis del transport públic i l’aigua potable, uns serveis que porten prorrogant-se des de 2020, després que finalitzaren els contractes que es van iniciar l’any 2000.

Des de la plataforma ciutadana entenen que la gestió pública directa és millor per a la ciutadania perquè resulta més econòmica en estalviar els beneficis empresarials, que se situen al voltant del 20 % i també perquè el control del servei és més eficient. Entenen que legítimament una empresa privada té com a objectiu aconseguir beneficis però que per a l’administració pública, l’única finalitat ha de ser prestar el servei de la millor manera i el més eficient possible.

En el cas del servei de gestió de l’aigua potable el PSOE ha reconegut que la gestió d’Aqualia ha estat deficient i que la responsabilitat última és del contracte que es va signar ara fa vint anys. També s’ha de recordar que l’Agència Valenciana Antifrau va certificar que l’empresa ha incomplert reiteradament el contracte al llarg dels anys i que l’Ajuntament li ha reclamat vora un milió d’euros per eixos incompliments. En el cas del servei de transport públic es porta anys amb autobusos vells que s’haurien d’haver renovat fa anys i que han estat donant pitjor servei i contaminant més. En definitiva, els dos serveis podrien haver-se gestionat millor i han estat perjudicant la ciutat i la ciutadania.

Davant d’açò Guanyar Alcoi planteja com a una irresponsabilitat la inacció del govern per no preparar abans una alternativa. El portaveu del grup municipal de Guanyar Alcoi planteja que “se sabia que els contractes acabaven l’any 2020 i han tingut molts anys per a preparar un nou servei. Per què no s’ha treballat abans per a tindre nous serveis? O hi ha hagut desídia o incompetència però la qüestió és que podríem haver tingut millors serveis abans i cap polític es farà responsable d’això.”

La plataforma municipalista observa que de moment el nou govern del PSOE, ara junt amb Compromís, no té cap intenció de treballar seriosament per la recuperació dels serveis bàsics de la ciutat. “Ens agradaria que este nou govern, també amb Compromís, treballara a favor de la remunicipalització dels serveis però el PSOE ja ens ha manifestat que no es planteja recuperar en breu els serveis com l’aigua, el bus o la recollida de la brossa. Esta és una de les raons per les quals la nostra assemblea va considerar que s’impossibilitava l’entrada en el govern. Un govern d’esquerres ha de treballar pels serveis públics i esperem no ser els únics que ho defensem a Alcoi. A nosaltres davant de les privatitzacions ens trobaran sempre en contra” conclou Sergi Rodríguez.

Related Articles

Back to top button