Sumem Biar presenta la seua candidatura per una alternativa verda, feminista i valenciana.

El passat divendres la plaça del Raval va acollir la presentació de la candidatura de Sumem Biar, tot i començar l’acte passades les sis de la vesprada -per motius d’horaris dels alts càrrecs-, sent dia laborable, coincidit amb l’Entrà de festes d’Onil i la calor, l’emblemàtica plaça biaruda es va omplir de desenes de persones que volien escoltar les propostes de la nova coalició en un acte que va haver de disculpar la presència de la diputada a les Corts d’Unides Podem-Esquerra Unida Estefania Blanes.

Tere Román: “Sumem Biar ofereix una alternativa verda, feminista i valenciana”

L’edil de Compromís a l’Ajuntament de Biar va conduir l’acte fent èmfasi en que els temps havien canviat i que gràcies a la coherència de les forces d’esquerra Sumem Biar ofereix una alternativa verda, feminista i valenciana, ja que enguany a “Biar ens juguem molt”, ja que hem de protegir el nostre entorn i paisatge. Defensant un model econòmic sostenible que done esperança a les noves generacions i respectuós amb el medi ambient.

Kique Larios: “Hem d’aconseguir un Ajuntament amb les portes obertes amb totes vosaltres”

El candidat a l’Alcaldia per Sumem Biar va centrar la seua intervenció en el treball del Centre Excursionista colze a colze amb l’Associació Naturalista “El Reconco” i altres entitats per protegir Biar dels interessos especulatius de les grans multinacionals que volen implantar grans plantes fotovoltaiques al terme municipal. Larios va lamentar que per part de l’alcaldessa de Biar es vulguera deixar passar el temps i no parar els peus a les empreses que volen que el poble es venga i que haja hagut de ser la societat civil qui ens defensara de la invasió fotovoltaica i obligar l’administració a reaccionar.

El candidat va lamentar que Magdalena Martínez intentara apropiar-se del treball del CEB, “El Reconco” i l’associació de veïns afectats per les macroplantes per la moció presentada per tal de parar les llicències d’obra a les empreses fotovoltaiques. Larios també va assenyalar altres propostes per a Biar com ara sobre la qualitat de l’aigua, amb la necessitat d’auditories a l’empresa adjudicatària, defensant la reivindicació “d’un col·lectiu molt important en favor del centre de dia”, remunicipalitzar serveis privatitzats, revitalitzar el centre històric, posar en marxa un pla juvenil o fomentar la participació ciutadana.

Aitana Mas: “Hem invertit més de 5’8 milions d’euros a Biar en huit anys de Botànic”

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives i cap de llista de Compromís per la circumscripció d’Alacant a les Corts, Aitana Mas, va defensar que este 28 de Maig ens juguem “la importància d’allò públic” i necessitem un tercer Botànic per avantposar els interessos de la ciutadania als beneficis dels amics de sempre. Mas va defensar també les comunitats energètiques locals, com al seu poble, Crevillent, que és referent.

En huit anys del Govern del Botànic segons Mas s’han invertit més de 5’8 milions d’euros a Biar entre indústria, plans d’ocupació amb Labora i plans d’energia amb l’IVACE. La candidata també va apuntar a la necessitat de relocalitzar la nostra indústria per “preservar la nostra llibertat com a poble” apostant per un tercer Botànic per mirar cap al futur de la joventut. Mas també va afirmar que gràcies a l’ampliació del Pla Convivint de la Generalitat es farà el centre de dia a Biar -en col·laboració amb la Diputació-, tot esperant que “l’Ajuntament moga fitxa”. La vicepresidenta va finalitzar afirmant que este és un acord “per guanyar Biar, per frenar els interessos especulatius i que quan eixim al carrer puguem mirar als ulls a la gent”.

Enric Morera: “Biar està en perill i sols trobem opacitat per part del Partit Popular”

El president de les Corts Valencianes Enric Morera i candidat de Compromís per la circumscripció de València va afirmar que “Biar està en perill” per la proliferació de projectes de plantes solars fotovoltaiques que en res beneficiaran a Biar. Morera va apuntar a que si Kique Larios arriba a l’Alcaldia no utilitzarà l’opacitat en este assumpte, com passa amb el Partit Popular, més quan la Generalitat ha aprovat mecanismes per informar i reaccionar davant estos projectes per part de l’administració local. Morera va apuntar a mesures del Consell com ara el Pla Edificant amb una inversió de 3 milions d’euros en el CEIP Mare de Déu de Gràcia.

Iñaki Pérez: “Les comarques de l’interior del País Valencià no podem estar pel model de sol i platja”

El Director General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern de la Generalitat Valenciana i candidat a l’alcaldia per Elda para todas va fer èmfasi en que “les comarques de l’interior del País Valencià no podem treballar pel sol i platja que ha defensat el Partit Popular durant vint anys”. Segons Pérez, amb l’entrada en 2015 del Botànic al govern valencià s’ha pogut posar al servei de la ciutadana la política, tot reclamant que les forces a l’esquerra del PSPV-PSOE necessiten més força en les institucions per revertir les privatitzacions del model de la dreta en la Sanitat Pública, entre altres.

Related Articles

Back to top button