Rosa Pérez Garijo desborda l’Octubre CCC per la suma valenciana de forces progressistes

Rosa Pérez Garijo crida a la unitat de forces progressistes valencianes, i aposta per una suma que supere interessos partidistes. L’acte “Propostes de futur per a un País imperfecte” ha desbordat l’Octubre Centre de Cultura Contemporània per reivindicar la reedició d’un tercer Botànic.

Rosa Pérez Garijo ha oferit la conferència debat “Propostes de futur per a un País imperfecte”, un acte que ha comptat amb una afluència de públic molt notable i ha desbordat l’aforament de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València amb prop de dues-centes persones.

La coordinadora general d’Esquerra Unida i Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha estat acompanyada d’Ana Garcia, Secretària General de CCOO País Valencià, i Anna Oliver, Presidenta d’Acció Cultural del País Valencià.

Durant l’acte, Pérez Garijo ha reivindicat la unió de forces progressistes valencianes per a la reedició d’un 3r Botànic. Així, la coordinadora de l’organització d’esquerres considera que és imprescindible prioritzar una suma progressista que supere interessos partidistes. “La proposta de Yolanda Díaz és el que Esquerra Unida ha proposat sempre”, afirma Pérez Garijo, i recorda en aquest sentit que “sempre hem confluït amb altres forces polítiques, ens cal un ‘Sumar’ en clau valenciana per a guanyar el País”.

Les “Propostes de futur per a un País imperfecte” han fet un repàs per les polítiques i avanços duts a terme des del govern del Botànic, concretament des de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. Pérez Garijo ha destacatles polítiques de memòria i l’obertura de fosses: “no podem construir una democràcia dalt de les fosses de la vergonya”, ha asseverat. La Consellera ha vinculat la “desmemòria” amb l’auge de l’extrema dreta: “Qui no coneix la seua història està condemnat a repetir-la. Cal que la gent jove conega el seu passat, no podem sustentar la nostra societat en l’oblit i la mentida”.

Per descomptat, s’han posat en valor les polítiques de transparència, cooperació i participació: “cal fer partícip a la ciutadania de les decisions públiques. La participació és un antídot contra la desafecció ciutadana amb la política”.

Pel que fa al paper d’Esquerra Unida en l’espectre polític, la coordinadora general considera que l’organització “és una força decisiva i necessària” per a les pròximes eleccions autonòmiques i municipals: “potser en algun moment s’ha ocupat el nostre espai electoral, però mai el nostre espai polític”, reflexiona. Pérez Garijo reivindica, a més, la força municipalista d’Esquerra Unida, “garantia de consolidació i estabilitat”.

Related Articles

Back to top button