Sempre s’ès a temps de rectificar

El Consell Local d’Esquerra Unida Paiporta manifesta el seu rebuig a la decisió presa per l’alcaldessa de cedir l’espai públic per al desenvolupament dels festejos taurins previstos per als dies 11 i 12 de juny al nostre municipi.

Aquest consell considera que la decisió va en contra de la llei de Benestar Animal en el seu articulat, però més enllà de les consideracions jurídiques, es mostra defensor dels drets dels animals a no ser maltractats amb fins lucratius i/o per al divertiment de les persones.

Des de 2018, després que un bou matara un jove a la nostra població en un d’aquests festejos, l’activitat s’havia suspés per decisió de l’equip de govern del qual el nostre regidor de cultura i festes formava part.

Esquerra Unida considera un despropòsit la decisió innecessària de l’alcaldessa de tornar a la violència sobre els animals, després de quatre anys de pau, en un poble en el qual la ciutadania, molt majoritàriament, no trobava a faltar aquesta activitat perniciosa, anacrònica, violenta i tràgica.

Sucumbir enfront de les pressions de lobbies, que en molts casos els mou els interessos econòmics, no és una manera decent de governar. Una alcaldia ha de governar amb valentia i fermesa quan estan en joc les vides de les persones i el sotmetiment i la tortura dels animals. Això ni és qüestiona ni és debat. És inconcebible que gent que diu respectar i admirar aquest fabulós animal gaudisca sotmetent-lo i torturant-lo fins a la mort.

Estem convençuts que en un futur no massa llunyà aquestes pràctiques nocives seran un mal record del passat, com ho és ara, respectant les distàncies, quan la gent fumava en els hospitals, les cafeteries o les discoteques, o quan la gent anava sense cinturó de seguretat al cotxe. Mentrestant la nostra formació política, al costat de moviments defensors dels animals, ciutadania amb sensibilitat crítica sobre el tema i altres formacions polítiques d’esquerra, com ara Compromís i Podem, farem força per revertir aquesta situació de retorn al passat.

Queda en evidència la necessitat al nostre ajuntament de major presència de partits com Esquerra Unida per a la implementació de polítiques modernes que posen en el centre el benestar de les persones, que es preocupen pels temes que més importen a la gent com l’increment dels preus de l’alimentació, l’habitatge, els subministramets energètics, que busquen els mitjans per afavorir la gent en la trobada d’ocupació, en cobrir les seues necessitats bàsiques, etc. Això és el que realment l’importa a la gent i no que tornen els bous a Paiporta.

En altre ordre de coses, a un any vista de la celebració de les pròximes eleccions municipals, la conjuntura política actual és la que és, i obligarà a configurar, de nou, i ja seran tres, coalicions per a la formació de governs estables per als quatre anys següents.

Per arribar a aquesta consecució, tots els actors, de facto, han de mantenir ben engreixades les ferramentes del consens, del diàleg i de la confiança. Unes relacions deteriorades i contaminades de traïdories dificulten i/o impossibiliten a posteriori arribar a acords.

En aquest sentit, imposar decisions en un equip de govern en el qual, a més no es té la majoria, recordem que el PSPV de Paiporta compta amb cinc regidores i l’altre soci de govern, Compromís, compta amb sis, no és gens intel·ligent. Tampoc és gens oportú dinamitar ponts de relació i comunicació amb els grups que en un futur immediat hauràs de relacionar-te per a confluir en un futur govern d’esquerres.

És comprensible que la pressió exercida per un grup més o menys nombrós de jovenalla, davant la inexperiència i la inseguretat d’una alcaldessa recentment nomenada, haja fet que claudicara cedint unilateralment al permís perquè se celebren al poble aquests esdeveniments, que estan fora de lloc en un poble modern i pujat al progrés, com ha estat fins ara.

Això només és el principi, lamentablement la bola de neu anirà fent-se més gran cada dia i arribarà un moment en el qual es farà imparable i xafarà a qui es pose per davant. Però sempre hi ha un moment per al reconeixement de l’error, com a primer pas per a la rectificació definitiva. Des d’Esquerra Unida Paiporta no anem a parar en la tasca per la prevenció i la seguretat de les persones, ni tampoc per la defensa dels drets dels animals al seu benestar i en contra del maltractament. Per tant exigim a l’alcaldessa de Paiporta un pas enrere en aquesta qüestió, reflexió, raciocini i rectificació. D’aquesta manera en un futur no massa llunyà podrem asseure’ns a la taula.

Alberto Torralba Campos, coordinador local d’Esquerra Unida Paiporta

Publicado en: https://www.elmeridiano.es/sempre-ses-a-temps-de-rectificar/

Related Articles

Back to top button