Unides Podem – Esquerra Unida reivindica l’increment del pressupost d’À Punt per a 2022

VALÈNCIA 11/11/21 Estefania Blanes León, portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem – Esquerra Unida, mostra preocupació pel pressupost d’À Punt per a 2022, ja que el considera insuficient. Programes i sèries de ficció, així com les corresponents productores, podrien veure’s afectades.

“Portem anys reivindicant que el pressupost s’incremente progressivament, però enguany s’ha congelat i, per tant, es troba per baix del percentatge mínim que marca la llei”, apunta Blanes. El mínim s’establiria en un 0,3% i el màxim en un 0,6% del pressupost.

Blanes creu que el pressupost hauria de contemplar la pujada del 2% dels salaris de les treballadores i els treballadors perquè es puguen equiparar als de la resta de treballadores del sector públic valencià.

A més, emfatitza la necessitat de pressupostar una partida específica per a compensar l’IVA que reclama hisenda. Aquest requeriria pressupostar aproximadament 10 milions d’euros més que en l’exercici de 2022.

“Creiem que aquestes quantitats no poden eixir del pressupost actual de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) perquè podria fer insostenible el servei i afectar de manera significativa el contracte programa que en aquests moments s’està elaborant, així com la plantilla estructural de l’ens i al sector audiovisual, perquè podria minvar la capacitat de despesa per a oferir nova programació de continguts de ficció, entreteniment, doblatge, subtitulació, etc.”, apunta Blanes.

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem – Esquerra Unida afegeix que estan pendents d’una reunió per a tractar totes aquestes qüestions amb la Conselleria d’Hisenda per a buscar solucions. “A més, estem valorant la possibilitat de presentar esmenes als pressupostos 2022 per a garantir una eixida per a la televisió de totes les valencianes”.

Per altra banda, Blanes també mostra la seua preocupació per altres temes relacionats amb la televisió pública valenciana, com ara el conflicte establert entre el Consell Rector de l’ens i el Consell per la retransmissió de misses a la graella televisiva d’À Punt. Des d’Unides Podem – Esquerra Unida es manifesta que no  poden tindre cabuda cap tipus de pressions relacionades amb qüestions editorials sobre el Consell Rector.

Related Articles

Back to top button