Esquerra Unida porta a Europa la retirada dels llibres LGTBI+ als col·legis de Castelló

La delegació a Brussel·les de l’organització d’esquerres ha registrat una pregunta adreçada a la Comissió Europea on qüestiona la mesura cautelar de la justícia espanyola

La portaveu federal de Izquierda Unida i vicepresidenta del grup parlamentari europeu The Left, Sira Rego, ha registrat hui a l’Europarlament una pregunta adreçada a la Comissió Europea -òrgan executiu de la UE que vigila el compliment dels acords i tractats europeus- per tal d’esclarir el posicionament d’aquesta institució davant la mesura cautelar que ha imposat la justícia espanyola a l’Ajuntament de Castelló. Al mateix escrit, s’interroga per a conéixer les accions que es portaran endavant des de les instàncies europees en cas que la decisió judicial siga executada de manera definitiva.

La mesura judicial arriba en un moment en el qual l’extrema dreta agreuja el seu discurs contra el feminisme i la diversitat sexual, just en les darreres setmanes s’han denunciat públicament diverses agressions lgtbi-fòbiques al País Valencià. Des de la formació d’esquerres qualifiquen la censura de llibres com una mesura absolutament antidemocràtica i inaudita, també han volgut fer palés el seu compromís amb els drets del col·lectiu LGTBI+, i han mostrat la voluntat de seguir lluitant fins a aconseguir una societat i uns centres educatius inclusius, on tinguen cabuda totes les xiquetes i xiquets.

La coordinadora general d’Esquerra Unida del País Valencià, Rosa Pérez, ha afirmat que “ens trobem davant uns fets molt greus, tot i que és una mesura cautelar estem parlant de la retirada de llibres”, en aquest cas de “llibres que parlen de la diversitat i de la igualtat, valors fonamentals per a viure en convivència”. També ha afegit que “els que no estan d’acord amb la diversitat i la igualtat són qui vénen a trencar eixa convivència” i que no és possible “una impugnació constant del poder judicial cap al polític, menys encara quan s’està treballant per una societat millor des del respecte i l’educació”.

Related Articles

Back to top button