ESQUERRA UNIDA RECORDA A LES COMUNITAT ENERGÈTIQUES I EMPRESES QUE JA DISPOSEN D’UNA LINIA D’AJUDES IVACE PER FOMENTAR L’AUTOCONSUM D’ENERGIA RENOVABLE

L’Area de Medi Ambient i Sostenibilitat d’Esquerra Unida del País Valencià vol destacar la linia d’ajudes a l’autoconsum d’energia renovable que ha llançat fa pocs dies l’Ivace, l’Institut Valencia de Competitivitat Empresarial, destinat tant a particulars com a empreses.

Aquesta linia d’ajudes es vincula a l’execució de diversos programes d’incentius lligats a l’autoconsum i a l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, així com a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial. És un programa de finançament que s’emmarca dins el Pla de recuperació, transformació i resiliència europeu.

Segons expliquen des de l’Ivace aquestes ajudes volen duplicar abans de 2030 la quantitat de fons renovalbes d’energia per a usos térmics (calor i fred) que l’any 2019 era de tan sols un 18% del total d’eneriga destinada a calefacció o fred.

En el comput global l’Ivace vol que amb ajudes com les que ara ha posat en marxa es puga arribar a cobrir amb energia renovable fins el 42% del total d’energia consumida i que un 74% d’aquesta siga energia eléctrica produida de forma sostenible.

L’Ivace ha llençat fins a 6 programes de finançament que son:

Programa d’incentius 1: Realització d’instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable, en el sector serveis, amb emmagatzematge o sense.

Programa d’incentius 2: Realització d’instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable, en altres sectors productius de l’economia, amb emmagatzematge o sense.

Programa d’incentius 3: Incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable, ja existents en el sector serveis i altres sectors productius.

Programes d’incentius 4: Realització d’instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable, en el sector residencial, en les administracions públiques i en el tercer sector, amb emmagatzematge o sense.

Programa d’incentius 5: Incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable, ja existents en el sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector.

Programa d’incentius 6: Realització d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en el sector residencial.

En total la Generalitat Valenciana ha previst un fons 42.374.018,00 euros per donar suport als diferents projectes que puguen presentar-se als sis programes de finançament de l’Ivace.

En el seguent enllaç les entitats i empreses inter3essades poden obtindre tota la informació sobre terminis, condicions de les ajudes, quantitats subvencionades, etc. https://dogv.gva.es/datos/2021/10/04/pdf/2021_9858.pdf

Related Articles

Back to top button