Esquerra Unida del País Valencià convoca la seua XIII Assemblea Nacional per al pròxim 18 de desembre

El Consell Polític Nacional celebrat de manera mixta hui a Alcoi ha aprovat la convocatòria amb un 86% dels vots.

L’organització valenciana s’encamina a una nova assemblea després de quasi 4 anys des de l’anterior. Respecte a aquell moment, la situació política ha canviat per complet, i també el paper de l’organització a la política valenciana. Ha sigut a partir de les darreres eleccions autonòmiques celebrades en 2019 que la formació tornava a les Corts Valencianes i entrava al Consell de la Generalitat per primera volta en els seus anys d’història.

En aquest Consell Polític Nacional celebrat a Alcoi, encara sense presencialitat total per prevenció davant la pandèmia, s’ha votat la proposta de convocatòria feta per l’actual Comissió Executiva, les normes, el calendari i una primera proposta de Comissió Redactora de tots els documents assemblearis i que queda oberta a noves incorporacions.

Rosa Pérez Garijo, actual coordinadora general d’Esquerra Unida afirma que “obrim este procés assembleari amb molta il·lusió sent conscients dels grans reptes que tenim per davant i que “continuarem enfortint l’organització en un moment en què som imprescindibles per a la continuació de les polítiques progressistes”. La també Consellera de participació, transparència, cooperació i qualitat democràtica de la Generalitat ha volgut remarcar la importància de què “en un moment com l’actual, és fonamental seguir sumant cap a dins i cap a fora superant a nivell autonòmic les aliances del darrer cicle polític. Esquerra Unida és una organització que sempre ha tingut en el seu ADN sumar amb altres forces per a crear el bloc històric de canvi. En eixa línia tenim clar que hem de treballar més per la unitat en un moment d’ofensiva de la dreta amb el perill d’entrar en un cicle polític ultraconservador amb una dreta pactant amb l’extrema dreta ”.

Related Articles

Back to top button