Esquerra Unida reivindica el País Valencià com a terra d’acollida durant la crisi humanitària a Afganistan

L’executiva de l’organització, reunida ahir a la vesprada, ha mostrat la seua preocupació davant la situació d’emergència a Afganistan, i s’ha congratulat de les darreres iniciatives del govern estatal

Situació dramàtica a Afganistan

Des de la formació qualifiquen de “molt positiva” la ràpida resposta per part del govern estatal, però adverteixen que cal anar més enllà i posar en marxa un corredor humanitari per assegurar la protecció de totes les persones que ho necessiten. En aquest sentit, han volgut reivindicar el País Valencià com un territori que històricament ha acollit migrants i refugiades d’arreu del món.

Rosa Pérez, coordinadora de l’organització i Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, ha declarat que “des d’Esquerra Unida sempre hem treballat pels Drets Humans i per avançar en qualitat democràtica al nostre país, i això significa no mirar cap altre costat quan hi ha una vulneració flagrant dels Drets Humans en països com ara Afganistan”. També ha volgut fer una menció especial cap a les xiquetes i les dones, que enfronten ara una situació d’autèntic terror.

Per altra banda, s’ha traslladat una crítica respecte a la falta d’iniciativa davant conflictes semblants, afirmen que s’ha de vetllar sempre per la defensa dels drets d’aquestes persones dins de la Convenció sobre l’Estatut dels Refugiats, sense importar si el focus mediàtic està en un punt o en un altre. També han incidit en la necessitat d’anar a l’arrel dels conflictes per evitar que es repeteixin i d’assegurar les condicions per una vida digna a les refugiades.

Una proposta per reduir la factura de la llum

Ahir es feia pública també la proposta impulsada pel ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i el ministeri de Consum per reduir de manera immediata la factura de la llum fixant preus límit. Esquerra Unida ha volgut reivindicar la mesura com un pas endavant per “remeiar una situació d’abús per part de les empreses elèctriques” que els darrers mesos “s’ha fet més visible que mai”.

Related Articles

Back to top button