CCOO PV i EUPV aposten pel valencià com a eix vertebrador del territori i cohesionador social

Avui 14 de juliol s’han reunit delegacions de les dues organitzacions per compartir reflexions sobre el plurilingüisme, i han fet palés la seua coincidència en els posicionaments en defensa del valencià.

Per Esquerra Unida s’han segut a la taula la diputada de les Corts, Estefania Blanes; el secretari d’Organització, Luis Poveda; i Pau Díaz, en representació de l’àrea d’educació. Per la part de CCOO PV, Santi Mateu, secretari de Cultura i de Política Lingüística; i Loles Navarro, en representació de la Federació d’Educació de CCOO PV.

L’objectiu de la reunió era enfortir el diàleg en matèria d’educació que hi ha entre ambdues organitzacions, i donar-li continuïtat als ponts de col·laboració en qüestions estratègiques com ara la llengua.

Ambdues organitzacions conflueixen en la defensa del marc normatiu sobre el plurilingüisme, ja que aquest permet superar les situacions de segregació generades per l’anterior model. A més a més de l’impuls que aquest pot imprimir a la vertebració del territori.

Comparteixen la preocupació de part de la comunitat educativa per la situació del valencià com a llengua minoritzada també en molts àmbits d’ús educatius. Per això, els fem costat i hi incorporem les seues reivindicacions.

Per a Estefania Blanes, “el valencià ha de ser una eina de primer ordre per a cohesionar el poble valencià. L’actual marc dota d’estabilitat el valencià a l’escola, garanteix drets lingüístics, i evita la segregació per qüestió social i de llengua. Ara cal desenvolupar-lo”.

Per la seua banda, Santi Mateu ha manifestat que “hem d’exigir a la Conselleria d’Educació una major dotació de recursos i un esforç en la supervisió de la posada en pràctica dels projectes lingüístics de centre. Sols així es podrà assegurar una execució satisfactòria de la Llei”.

Ambdues organitzacions ens comprometem a reforçar aliances amb altres entitats al món de l’escola i al món del treball per fer de la nostra llengua un tret identitari normalitzat i una eina per a revitalitzar drets lingüístics que cohesionen la societat.

Related Articles

Back to top button