EUPV demana el cessament del president de l’Autoritat Portuària de València

Estefanía Blanes: “també hem demanat la compareixença d’Aurelio Martínez, president de l’Autoritat Portuària, perquè done explicacions sobre les irregularitats detectades en la permuta de les concessions a Boluda per a tirar avant l’ampliació nord.”

Davant les irregularitats detectades pels informes de la Intervenció de l’Estat i de l’Advocacia de l’Estat en relació amb la permuta de terrenys aprovada per l’Autoritat Portuària de València, que pretenia rescatar la concessió administrativa de les drassanes d’Unió Naval València, propietat del navilier Vicente Boluda, per a la construcció de la terminal de creuers, a canvi d’una altra concessió en uns terrenys de 4.700 metres quadrats per a construir un edifici d’oficines de 13 altures, Estefanía Blanes, responsable de l’àrea institucional d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem-Esquerra Unida en Les Corts Valencianas, ha manifestat que “aquestes presumptes irregularitats posen en escac no sols la permuta sinó la pròpia ampliació del port de València.”

Per a Blanes, “el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, ha de deixar el seu càrrec de manera immediata però si no dimiteix, el President de la Generalitat ha de cessar-lo per higiene democràtica” i ha afegit “però com sembla que ni una cosa ni una altra ocorrerà, ja hem demanat la compareixença urgent del president de l’Autoritat Portuària de València en Les Corts per a exigir-li explicacions, perquè no ens quedarem amb les mans creuades davant aquestes presumptes irregularitats.”

La portaveu adjunta ha continuat dient que “ens sembla intolerable que alguns pretenguen continuar coste el que coste amb l’ampliació del port de València, ha arribat un punt en el qual només aquells que es beneficien directament continuen defensant-la” i ha finalitzat afirmant que “creiem que ha arribat el moment de paralitzar definitivament aquest projecte per a repensar-lo amb la participació de la societat civil i tots els sectors afectats, perquè una ampliació que dona esquena a la ciutat i al medi ambient és un fracàs assegurat.”

Related Articles

Back to top button