EUPV celebra l’aprovació de la llei trans que reconeix la lliure autodeterminació de gènere

Aquesta llei suposa un gran avanç per als drets de moltes persones que han vingut patint una discriminació inacceptable” ha afirmat la Coordinadora General d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, “a partir d’ara l’única cosa important és la voluntat de la persona per a decidir sobre el seu gènere”, ha afegit.

La Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià celebrada en la vesprada de hui ha qualificat com “un avanç històric” l’aprovació de l’Avantprojecte de llei per a la igualtat real i efectiva de les persones trans i per a la garantia dels drets de les persones LGTBI, impulsada pel Ministeri d’Igualtat i que es formalitzarà demà en el Consell de Ministres.

Es tracta d’un avantprojecte de llei que suposa que tota persona major de 16 anys “pot decidir voluntàriament canviar el nom i el sexe en el DNI, sense necessitat d’informes mèdics ni d’anys d’hormones com ocorre ara” ha dit la coordinadora d’esquerres, per a la qual “suposa reconéixer el dret a la lliure determinació de gènere de les persones trans, un col·lectiu que pateix la violència i discriminació en la seua vida diària i que ara tenen una nova eina per a la igualtat legal, una lluita que ha donat els seus fruits”, i ha finalitzat “estem segurs que la majoria de grups parlamentaris en el Congrés sabran estar a l’altura durant la tramitació parlamentària.”

Suport a EU Alacant en la seua denúncia davant el presumpte fraccionament de contractes en la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Alacant

Un altre tema tractat en la Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià, ha sigut la denúncia d’Esquerra Unida a Alacant per possible fraccionament de contractes en la redacció dels projectes de reforma del front litoral de l’Esplanada i del complex cultural Les Cigarreras.

Davant aquest possible nou cas de corrupció denunciat per EUPV, la Coordinadora General d’EUPV, Rosa Pérez Garijo ha volgut mostrar el suport de l’organització als companys del col·lectiu local d’EU Alacant, amb el seu coordinador Manolo Copé al capdavant, afirmant que “una vegada més, EUPV demostra que la lluita contra la corrupció és una prioritat per a la nostra organització afecte a qui afecta”, i ha afegit “sabem que lluitar contra la corrupció suposa guanyar-se enemics molt poderosos però no ens callaran” per això, ha finalitzat “les i els companys d’Alacant aniran fins al final contra aquesta mena de presumptes actuacions il·lícites i des de l’organització estarem al seu costat.”

Related Articles

Back to top button