Les Joves d’Esquerra Unida del País Valencià han estat participant activament en la Marxa per la Llibertat del Poble Sahrauí.

Aquestes marxes han sigut organitzades a escala nacional per desenes d’entitats sensibilitzades amb la causa sahrauí, que s’han autoconvocat dins de Plataforma Unida per l’Alliberament del Sàhara Occidental (POLS). Aquesta plataforma va sorgir davant de la necessitat de mobilitzar-se enfront del reinici del conflicte armat després de la ruptura de l’alt al foc per part del Marroc a novembre de 2020 en la bretxa il·legal de Guerguerat.

Membres de les joventuts d’Esquerra Unida del País Valencià han participat tant en activitats de la premarxa com en etapes de València i Alacant, reivindicant la importància de posar fi a una qüestió territorial sobre la qual el govern espanyol té una responsabilitat ineludible i que no pot allargar-se més en el temps. Més de 45 anys porta esperant el poble sahrauí una resposta davant de les seues reclamacions d’un referèndum per a poder decidir lliurement sobre el seu territori, i a pesar de les missions de pau de Nacions Unides, promeses i declaracions d’intencions, El Marroc no cedeix en el seu interés per convertir el Sàhara Occidental en una província dins de les seues fronteres.

En l’etapa de Fuenterrobles ha estat Aysa Mustafa Rubio, co-coordinadora de Joves, acompanyant a Rosa Perez Garijo, coordinadora d’Esquerra Unida, i altres membres de la directiva. “Des de Joves d’EUPV som molt conscients de l’important que és protegir públicament i acudir a les convocatòries en suport de causes com les del poble sahrauí o palestí. Anomenar a aquestes qüestions territorials conflictes no reflecteix bé la realitat, que és la d’un ban sent obertament oprimit i assassinat per l’altre. La visibilització mediàtica de la situació i el suport públic ajuda a la causa sahrauí, però el seu problema necessita una solució política. El dret internacional ho legitima, el poble sahrauí ha de tindre el seu referèndum” comenta Aysa.

Les columnes que parteixen del Nord, Sud i Este del territori espanyol confluiran a Madrid el 18 i 19 de juny, on exigiran a l’ONU, a la Unió Europea i al Govern d’Espanya que culminen el procés de descolonització i es pose fi a la impunitat amb què El Marroc vulnera constantment la legalitat internacional.

Joves d’EUPV

Related Articles

Back to top button