Esquerra Unida demana que s’informe al poble sobre els projectes de fotovoltaiques que volen instal·lar-se a Biar

D’un temps a esta part es ve parlant que els pobles de la nostra zona són objectiu de grans empreses que tenen com a objectiu instal·lar macro-projectes de plantes fotovoltaiques amb una falta d’informació a la població important i alçant la bandera del respecte al medi ambient i la promoció de les energies renovables. El cas de la veïna Villena és paradigmàtic, on vora una vintena de projectes han demanat poder instal·lar-se al seu terme municipal.

Val a dir que des d’Esquerra Unida del País Valencià apostem fermament per les energies renovables, això no es discuteix, tot i això creiem en que la instal·lació d’este tipus de plantes fotovoltaiques ha d’anar de la mà d’una transició ecològica responsable, amb respecte pel medi ambient i que no acabe convertint-se en una nova bombolla especulativa.

A Biar no se sap res del projecte del que es parla fa més d’una dècada per instal·lar una d’estes plantes a la zona de la carretera que comunica Biar amb Banyeres de Mariola, molt a prop del terme municipal de la localitat veïna, com tampoc s’ha informat des de l’Ajuntament de la pretensió d’una empresa anglesa d’ocupar més de 100 hectàrees en construir una planta fotovoltaica amb més de 110.000 panells a la zona de la carretera que comunica Biar amb el Camp de Mirra, concretament a l’alçada del Pontarró.

El nostre privilegiat entorn no pot caldo de cultiu per a la instal·lació d’este tipus de macro-projectes amb el fi de produir excedents energètics per ser venuts a la resta d’Europa i que això supose la pèrdua d’espai de la nostra biodiversitat i la nostra agricultura tradicional amb oliveres i altres arbres que tenen dècades d’antiguitat. Més quan hi ha alternatives realistes com ara promoure l’autoconsum a través d’instal·lacions de plaques solars en edificis, polígons industrials o altres espais, de fet algunes empreses de Biar ja són exemplars en la instal·lació i ús d’este tipus d’energies renovables.

Related Articles

Back to top button