Joves d’EUPV presenta una proposta dins dels pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana en matèria de habitatge social i lloguer per a joves.

Joves d’Esquerra Unida del País Valencià ha presentat una iniciativa pròpia en el marc dels pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana, que estan oberts a propostes ciutadanes fins al 30 de maig. Aquests pressupostos sorgeixen des de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, a càrrec de Rosa Pérez Garijo que, a més, és la coordinadora d’EUPV, sent la primera vegada que s’aplica un procés participatiu d’aquest tipus en l’àmbit autonòmic, i que esperen que òbriga la porta a què siga traslladada a altres comunitats autònomes.

La proposta presentada per les joventuts d’Esquerra Unida forma part de l’àmbit de l’habitatge social. “L’habitatge és una de les preocupacions més importants per a la ciutadania valenciana, que veu des de fa molts anys com els preus d’aquest bé de primera necessitat han augmentat molt per damunt del seu salari. (…) Els sectors socials més vulnerables pateixen cada vegada més situacions d’exclusió del dret a l’habitatge”.

Abordant el tema que els és més propi com és el de la joventut, especifiquen “el nostre país presenta una taxa de desocupació juvenil del 39,53%, la qual cosa ens situa com l’estat de la UE amb el percentatge més elevat. (…) La temporalitat afecta el 52% dels treballadors de 16 a 29 anys (…) L’edat d’emancipació mitjana ara mateix a Espanya és de 29,5 anys, sent el sext país per la cua de la UE-27, la mitja de la qual és de 26,2 anys. En 2019 el 64,5% dels jóvens entre 18 i 34 anys vivia encara amb els seus pares, havent augmentat el percentatge 10 punts respecte a 2010. I aquestes xifres estan empitjorant amb el context que ha deixat la pandèmia per a la joventut”.

Per tant, Joves d’EUPV consideren que polítiques públiques que aborden aquesta qüestió són molt necessàries i proposen “augmentar la inversió en la compra i recondicionament de pisos per a oferir en un lloguer assequible per als sectors més vulnerables. La solució no ha de passar per la construcció o l’expansió urbanística, sinó per condicionar i preparar immobles ja existents per a posar a disposició de la ciutadania, en la línia de la política que ja s’ha posat en pràctica des del govern de la Generalitat”.

https://gvaparticipa.gva.es/budgets/1/investments/224

Related Articles

Back to top button