Unides Podem – Esquerra Unida dona suport a les huit propostes de la plataforma ‘Iniciativa per una llei que garantisca el dret a l’habitatge’

Tant Podem com Esquerra Unida s’han compromés a traslladar les propostes “a tots els Ajuntaments per a la seua aprovació i a treballar en la unitat d’acció del Botanic II perquè tiren avant.”

En el matí de hui ha tingut lloc una reunió en la seu d’Esquerra Unida del País Valencià entre companyes i companys d’Unides Podem-Esquerra Unida i de la plataforma Iniciativa per una llei que garantisca el Dret a l’Habitatge, la reunió també ha pogut seguir-se en línia i en ella han participat els col·lectius Entebarris, PAH, CC.OO, U.G.T, Intersindical, CNT, Podem i EUPV.

Pilar Lima, síndica del Grup parlamentari Unides Podem-Esquerra Unida en les Corts valencianes ha manifestat que “la lluita pel dret a l’habitatge ha sigut sempre la nostra prioritat i continuarem lluitant perquè es faça efectiu, sabem que la societat civil organitzada continuarà pressionant i serem la seua veu en les institucions per a desenvolupar polítiques reals des dels governs” i ha afegit “per això donem suport a les huit propostes del manifest de la Iniciativa per una llei que garantisca el Dret a l’Habitatge, i les portarem al govern del Botanic perquè es convertisquen en polítiques que es duguen a terme des de la unitat i es complisca l’acord del govern valencià”.

Per part seua, Estefanía Blanes León, portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem-Esquerra Unida en les Corts valencianes, ha declarat que “secundem íntegrament les propostes de la plataforma i presentarem una moció en tots els Ajuntaments per a augmentar la pressió sobre el govern central i que el PSOE complisca amb els seus compromisos en el Govern de l’Estat espanyol”, i ha afegit “l’objectiu és que la nova llei estatal pel Dret a l’Habitatge garantisca la protecció d’aquest dret a l’habitatge com un autèntic dret subjectiu exigible per part de totes i tots, perquè es tracta d’un bé social de primera necessitat i no d’un bé de mercat amb el qual els poderosos puguen lucrar-se.”

Les propostes que conté el manifest de la Iniciativa per una llei que garantisca el Dret a l’Habitatge són; que la nova legislació garantisca el dret a un habitatge digne, assequible, accessible i adequada com a dret subjectiu, stop desahucios de persones vulnerables sense alternativa, assegurar i ampliar el parc públic de lloguer social, regulació estatal de lloguers a preus adequats als salaris de la Població, garantir els subministraments bàsics d’aigua, llum, gas i accés a les Telecomunicacions, garantir una segona oportunitat efectiva per a les famílies amb deutes hipotecaris, ampliació pressupostària per a habitatge social i polítiques socials d’habitatge, participació activa de la població en tota la política d’habitatge i urbanisme.

En relació a aquestes propostes cal recordar que dimecres que ve en el Ple de les Corts Valencianas es debatrà una Proposició No de Llei presentada pel Grup parlamentari Unides Podem-Esquerra Unida que recull moltes d’aquestes iniciatives, entre altres s’insta el Govern de l’Estat espanyol perquè regule els preus del lloguer en la nova llei estatal de l’habitatge, per a impedir preus abusius en els contractes d’arrendament d’habitatge mitjançant mecanismes de control de preus i promoure baixades de preus tant en contractes en vigor com en contractes futurs. A més, se sol·licita garantir un lloguer estable, segur i assequible, augmentant el parc públic d’habitatge en lloguer social i adoptant mecanismes per a la cessió obligatòria i temporal dels habitatges buits en mans de grans tenidors d’habitatge a les administracions públiques competents. D’altra banda, aquesta PNL sol·licita que la nova llei permeta el seu desenvolupament en el marc les competències de les comunitats autònomes i municipis, blindant la funció social de l’habitatge i assegurant el compliment efectiu i el respecte del dret a un habitatge digne recollit en l’article 47 de la Constitució espanyola, incloent l’accés en els subministraments bàsics. Finalment, se sol·licita l’adopció de mecanismes que garantisquen el compliment de les obligacions internacionals adquirides per l’Estat espanyol en matèria de dret a l’habitatge.

Related Articles

Back to top button