La militància d’Esquerra Unida completa la darrera fase de votacions cap a la XII Assemblea Federal d’IU

Afiliades i simpatitzants de la formació han pogut votar de manera online entre el 15 i 19 de març, i presencialment aquest 21 arreu del País Valencià, a les diferents taules habilitades per la formació. La militància ha donat el seu suport majoritari a la candidatura ‘Avanzando hacia la República’ encapçalada per Alberto Garzón.

Resultats i participació

La candidatura d’Alberto Garzón, de la que formen part Rosa Pérez (actual coordinadora general d’EUPV) i Estefania Blanes (diputada i portaveu adjunta d’Unides Podem-EU a les Corts), ha comptat amb el 69,19% del suport de la militància al País Valencià. Per la seua banda, la candidatura ‘La izquierda necesaria’ encapçalada per José Antonio García i de la qual forma part Rosa Albert com a número 2, ha obtingut un 30,25% dels vots.

Els documents polítics i organitzatius de les candidatures, que podien ser secundats per les afiliades i simpatitzants, han comptat amb el suport d’un 69,04% i un 29,91%, respectivament. També ha finalitzat el recompte de l’informe de gestió 2016-2020 amb un 69,23% a favor, un 19,95% en contra i un 10,82% d’abstencions.

Normalitat al sí d’EUPV

Des de l’executiva de l’organització lamenten que algunes companyes hagen pres la decisió d’abandonar les seues responsabilitats i reafirmen la voluntat per continuar aprofundint el debat i la democràcia interna a la formació. Remarquen que els òrgans de presa de decisió del País Valencià continuen en funcionament i amb quòrum, encara que algunes persones decidisquen deixar d’assistir. En aquest punt, aclareixen que la militància d’EUPV va triar a les seues delegades locals per a l’Assemblea sent el resultat un total de 113 persones convocades per a aquesta, per la qual cosa no és cert que la militància no haja participat del procés. A més, reafirmen que el nombre de militants de l’organització s’ha mantingut durant els últims anys i es continuarà treballant per a augmentar l’afiliació.

Davant els anuncis per part de dimissió de la direcció de València Ciutat i Horta Sud comuniquen que s’ha convocat una comissió executiva urgent que tindrà lloc demà per tal de tractar la situació actual en aquests llocs concrets per a analitzar i triar a un grup de companyes disposades a ficar-se al front de aquestes comarques. Malgrat aquests esdeveniments, afirmen que respecten les decisions de les companyes i fan una crida a respectar, com no podria ser d’altra manera, el acords i les decisions preses pel conjunt de la militància.

Procés assembleari

El procés de la XII Assemblea Federal d’IU culminarà aquests dies 26 i 27 a Madrid després dels ajornaments que es van haver de produir per la situació de pandèmia amb la participació de 55 delegades i delegats del País Valencià.

Related Articles

Back to top button