Esquerra Unida debat en el marc de la XII Assemblea d’Izquierda Unida

· “És difícil moment històric que estem vivint per la situació de la pandèmica, coincideix amb la responsabilitat que suposa la nostra presència en els governs de la Generalitat i l’Estat

· “Sense Unides Podem– Esquerra Unida no hi hauria ni ERTEs ni escut social, la crisi seria molt més dura per a la classe treballadora. Anem a seguir treballant per a no deixar enrere ningú” afirma Rosa Pérez Garijo, coordinadora de EUPV i Consellera de la Generalitat Valenciana.

Aquest dissabte ha tingut lloc l’assemblea d’EUPV prèvia a l’assemblea federal d’IU que ha estat presidida per la Diputada Estefanía Blanes. En aquesta s’han debatut les principals línies estratègiques del partit i es durà a terme l’elecció de la direcció que actualment encapçala Alberto Garzón. El també actual Ministre de Consum es presentarà a la reelecció i s’enfrontarà a José García Rubio, que lidera la llista alternativa.


Diferents companys i companyes d’EUPV formen part de totes dues llistes, entre altres Rosa Pérez, Estefanía Blanes, Manu Clemente, Esther López i Manolo Copé de la que encapçala l’actual coordinador Alberto Garzón, i Rosa Albert, Esther Fedida, Jordi Sebastiá Vicente, Pablo Ibrahim i María Ángeles Llorente de la de José García Rubio. EUPV participarà amb 55 delegats i delegades en la XII Assemblea Federal d’IU, 50 delegats i delegades donaran suport a la proposta politica de Garzón i 5 a la de García Rubio.

L’assembla de País Valencià s’ha iniciat amb el reconeixement a les víctimes de la pandèmia, així com al record dels companys i companyes que han faltat i s’han aprovat tres resolucions. La primera d’elles en suport a les reivindicacions feministes en marxa amb motiu del 8 de març i denunciant els intents de criminalització per part de la dreta i la ultradreta. La segona a favor de la llibertat d’expressió i en defensa de la democràcia i l’última plantejant propostes a l’Avantprojecte de Llei de Memòria Democràtica per considerar-la insuficient per a avançar en memòria, justícia i reparació.

La Coordinadora d’EUPV i Consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo –qui serà vicepresidenta de la XII Assemblea d’Esquerra Unida-, ha expressat la seua tristesa per no poder realitzar l’assemblea de hui com tradicionalment han sigut, “en EUPV ens agrada veure’ns, sentir-nos i abraçar-nos, per a nosaltres les assemblees són un espai de debat i decisió, però també de companyerisme i encontre”.

La XII Assemblea d’IU porta convocada mesos però ha patit diversos retards a causa de la situació sanitària. De fet, per primera vegada, la jornada celebrada hui d’EUPV serà totalment telemàtica i l’assemblea en si d’IU, que tindrà lloc els dies 27 i 28 de Març a Madrid, només comptarà amb un 25% dels delegats de manera presencial. La direcció de Izquierda Unida va arribar a aprovar la celebració de l’assemblea a València a instàncies d’EUPV, però finalment es va declinar després de la greu situació viscuda els primers mesos de l’any.

L’actual situació política i social, els reptes de futur, l’organització interna així com l’espai de confluència que és hui Unides Podemos, seran els principals eixos d’un debat que es va iniciar fa setmanes en els diferents col·lectius de base municipals.

Related Articles

Back to top button