Unides Podem pregunta per les actuacions realitzades per a regenerar la costa després dels temporals DANA i Gloria

Estefanía Blanes: “no sols es tracta de reparar els danys sinó que totes les actuacions s’orienten a l’adaptació de les nostres costes a l’efecte del canvi climàtic.”

Estefanía Blanes León, portaveu adjunta del Grup Parlamentari Unides Podem en les Corts Valencianes, ha presentat una bateria de preguntes dirigides a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat per a sol·licitar informació sobre “les actuacions dutes a terme per a les rehabilitació de les nostres costes quan ja ha passat més d’un any des de Dana i Gloria”, per a Estefanía Blanes, “és important saber les actuacions que s’han dut a terme fins ara per a reparar els danys causats en les infraestructures de les nostres costes per aquests dos temporals, però encara és més important que aquestes actuacions servisquen per a la restauració, protecció i adaptació de les nostres platges, dunes i parcs naturals costaners a l’efecte del canvi climàtic.”

Blanes ha considerat que “l’objectiu de totes les actuacions que es duguen a terme han de ser una regeneració respectuosa amb el medi ambient i la preparació de les nostres costes davant futurs temporals”, en aquest sentit, la diputada d’esquerres ha recordat que “després de més d’un any des de Dana i Gloria moltes platges segueixen afectades, i hem de ser molt més àgils en la resposta perquè el risc de repetició de temporals com aquests és molt alt.”

Per a la portaveu adjunta d’Unides Podem, “totes les administracions públiques hem de treballar sense descans per a preparar-nos davant el canvi climàtic perquè no és una opció, és una necessitat urgent i objectiva”, per això, Blanes no sols ha preguntat per les actuacions que s’han dut a terme sinó que també “per les actuacions que hi ha previst executar, l’objectiu que es pretén aconseguir amb cadascuna d’elles o la quantia invertida, però també pels criteris que s’estan seguint per a establir l’ordre de les actuacions.”

Finalment, la diputada d’esquerres ha dit que “entenem que es tracta d’unes actuacions que han de ser coordinades i conegudes tant per l’administració de l’Estat espanyol com per l’administració autonòmica, però de no ser així també hem sol·licitat a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat que es pose en contacte i sol·licite tota la informació al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, i també la sol·licitarem a través del nostre Grup Parlamentari en el Congrés dels Diputats.”

Related Articles

Back to top button