EUPV demana centrar tots els esforços en la lluita contra la pandèmia

Rosa Pérez: “l’únic camí és treballar des del consens, escoltant a les i els experts i pensant en el millor per a la salut de la societat.”

Durant la vesprada de hui ha tingut lloc una Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), en la qual s’han pogut tractar diversos temes d’actualitat i sobretot, la situació sanitària actual.

En paraules de Rosa Pérez Garijo, coordinadora general d’EUPV, la primera conclusió és que “de la crisi que estem vivint només podem eixir des de l’esforç i la responsabilitat política i social”, perquè “cada formació política i fins i tot cada persona a títol individual pot tindre una opinió pròpia sobre les mesures que s’han de prendre, aqueixa diversitat és positiva, enriqueix i ajuda a prendre millors decisions”, i ha afegit, “però l’important és fer una anàlisi diària de la situació i de l’eficàcia de les mesures en vigor en aquest moment, i prendre les decisions que siguen necessàries al costat de les i els experts i sanitaris, sense que ens tremole la mà.”

En aquest sentit, la coordinadora d’esquerres, ha manifestat que “traslladaré les propostes del meu partit quan siga pertinent i on siga pertinent, però no crec que qüestionar les decisions que es prenen ajude en res, hem de ser molt escrupolosos quan es prenen decisions i fer-ho pensant en la salut de la ciutadania, evitant que s’interposen interessos particulars o pressions de ningú, perquè és el que les valencianes i valencians esperen de nosaltres.”

D’altra banda, Rosa Pérez ha volgut destacar que “em consta que el sistema sanitari torna a tindre una situació molt complicada, quasi com al març de 2020, i encara que és cert que estem més preparades quant a material i a infraestructures també és cert que els i les professionals sanitàries estan més cansades perquè porten un any deixant-se la pell”, en aquest sentit, ha volgut reconéixer que “les nostres professionals sanitàries estan desdoblegant esforços per a situar al País Valencià al capdavant de la vacunació en l’Estat espanyol, el conjunt de la població estarem per a tota la vida en deute amb tot el col·lectiu sanitari”, i ha reivindicat que “des de les administracions públiques hem de respondre’ls i reforçar tot el sistema públic sanitari, especialment l’atenció primària que està en primera línia de lluita i ja venia d’un dèficit històric.”

Grup Parlamentari d’Unides Podem

Quant a les informacions sobre el Grup Parlamentari d’Unides Podem en Les Corts, Esquerra Unida ha manifestat que no entra a valorar qüestions internes de la resta de partits i que acceptarà les decisions que prenga Podem pel que fa a la seua quota de l’acord de coalició. En aquest sentit, la formació ha recordat que, des que va començar la legislatura, ha respectat tots i cadascun dels nomenaments efectuats per Podem en aquells llocs que els corresponia segons l’acord de coalició: la representant en la Mesa, la Síndica i la portaveu adjunta segona.

A més, l’executiva d’Esquerra Unida s’ha reafirmat en la solidesa del govern del Botànic i nega la més mínima possibilitat de crisi arran de qualsevol possible canvi en el Grup Parlamentari. Així, han manifestat que “la participació d’Unides Podem -així com dels partits que ho integren- en el Botanic és per convicció política i va més enllà de les persones que ocupen cadascun dels llocs”, alhora que ha titllat de “fals i irresponsable” relacionar l’estabilitat del govern amb la sindicatura del grup.

Related Articles

Back to top button