Comunicat sobre l’evolució de la pandèmia i les mesures adoptades

Davant la situació sanitària, econòmica i social que viu el País Valencià com a conseqüència de la pandèmia, la Comissió Executiva d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha mantingut una reunió d’urgència en el dia de hui. L’òrgan de direcció ha analitzat les propostes de l’Àrea de Salut d’EUPV així com les inquietuds, perspectives i necessitats actuals que ens han traslladat les Alcaldies que ocupa Esquerra Unida al País Valencià.

Per això la Comissió Executiva d’EUPV comunica:

1.- Davant la difícil situació que viu el poble valencià, hem de reconéixer l’esforç i responsabilitat col·lectiva. El principal objectiu de totes i tots, ha de ser continuar complint amb totes les mesures aprovades per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, especialment amb les publicades el passat 6 de gener i que entenem que encara no han desplegat els seus efectes per a evitar l’increment de casos, garantint per part de la Generalitat el seu compliment.

2.- Per a EUPV, en aquest moment és fonamental fer una anàlisi de l’evolució de les dades dia a dia, sense descartar que el resultat de l’anàlisi diària de les dades faça necessària i urgent la convocatòria d’una reunió interdepartamental del Consell aquesta mateixa setmana, sense esperar a la setmana vinent, en la qual es contemple totes les opcions; des d’acordar l’enduriment de les mesures actuals fins al tancament de tota activitat no essencial.

3.- Si les dades de la pandèmia no milloren la seua evolució, EUPV traslladarà al Consell la necessitat d’aprovar el tancament de tota activitat no essencial en la pròxima comissió interdepartamental al País Valencià. Aquesta mesura no inclouria el tancament dels col·legis, perquè si es compleixen totes les mesures higienicosanitàries s’ha demostrat que són espais segurs. Això no implica que, en estreta col·laboració amb els Ajuntaments i valorant cas per cas, puguen prendre’s determinades mesures sobre centres educatius concrets.

4.- Els Ajuntaments són l’administració més pròxima a la ciutadania i conseqüentment coneixen la realitat concreta dels seus municipis. Per això, és important que l’administració autonòmica augmente la coordinació i col·laboració permanent amb les autoritats dels municipis, posant l’accent principalment en assumptes relatius a:

  1. Estudiar de manera individualitzada les sol·licituds de mesures concretes especials, inclosa el possible tancament perimetral del municipi, que siguen sol·licitades pels Ajuntaments.
  2. Que totes les ajudes de caràcter autonòmic es realitzen en col·laboració i coordinació amb les administracions locals, garantint la seua compatibilitat i que aquestes arriben de manera efectiva a la societat.

5.- Hui dia la vacuna és l’eina més eficaç que tenim perquè la situació millore, i que a poc a poc puguem tornar a la nova normalitat. Per aquest motiu, des d’EUPV volem animar a la ciutadania a vacunar-se, i esperem que l’administració autonòmica pose tots els esforços per a continuar amb la vacunació de la població valenciana de la manera més eficaç.

Related Articles

Back to top button