Guanyar reclama accions locals per acabar amb la precarietat laboral d’empreses com Inditex
La reflexió que demana l’alcalde davant d’aquesta situació no és suficient sinó s’acompanya d’accions reals de rebuig de la precarietat laboral i dels efectes ecològics que duen aparellades aquesta i altres empreses de la moda.
Davant de la notícia del tancament per part d’Inditex de les botigues radicades a la nostra ciutat que afecten a 40 treballadores Guanyar Alcoi vol mostrar la seua solidaritat a aquestes treballadores. I al mateix temps manifesta la necessitat d’emprendre accions locals reals per tal de buscar solucions al sistema depredador que la moda coneguda com “fast fashion” genera entre la classe treballadora i el nostre medi ambient i del qual Inditex és el seu màxim exponent. Com assenyala Pablo González: “escoltar a l’alcalde al CES manifestant que cal una reflexió doncs està bé. Però si no es prenen accions es queda en el no res, com sempre. No som ingenus, sabem que és molt complicat acabar amb el sistema imperant. Però també sabem que genera molt de patiment i que es poden fer moltes coses, no només com a consumidors sinó com a ciutadans”.
En aquest sentit la plataforma municipalista vol recordar que apel·lar als consumidors com unes persones sense criteri que opten per la compra online i de baix preu com fa l’alcalde no és real. Les evidències ens mostren que al darrere hi ha una situació de precarietat vital basada en baixos nivells de renda i en l’escàs temps que deixen les llargues jornades laborals cada vegada més esteses. A més a més d’un sistema que empenta amb tots els seus recursos cap aquestes conductes de consum. Per tant Guanyar Alcoi defensa que l’Ajuntament d’Alcoi prenga mesures com la denuncia constant de la precarietat laboral, tant a la indústria de la moda com a altres sectors (també el sector públic) i que mostre com de cars resulten aquests productes a llarg termini. Igualment que encete vies per a promocionar el comerç just i el coneixement de marques de moda sostenibles. Marques per cert que estan presents i amb èxit a les nostres comarques. També accions que promoguen i faciliten la reutilització de la roba i altres articles de consum. Per a González: “abans que el govern demane reflexió caldria que reflexionaren ells i elles, que siguen conscients que les seues decisions afecten, i molt, a Alcoi. Hi ha moltes maneres d’actuar sobre aquesta realitat de precarietat vital que també afecta a la nostra ciutat. Sabem que és complicat, però la indolència encara ho fa més complicat. Necessitem un govern que deixe els discursos, que deixe de culpar als altres, que assumisca la seua responsabilitat i que passe a l’acció.”