EUPV Borriana reclamarà en el jutjat 58 milions d’euros a la promotora del PAI Sant Gregori

La formació d’esquerres actua en substitució de l’Ajuntament “per la seua intolerable inacció” després de 8 anys d’incompliment empresarial i “perquè tot el municipi puga beneficiar-se d’aquesta indemnització”.

Estefanía Blanes León, portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem ha mostrat el seu “suport total” a una acció que “pretén fer justícia per a tot un poble on algunes miren per a un altre costat.”

Segons el Conveni Urbanístic del PAI Sant Gregori signat el passat 29/06/2005 per l’Ajuntament de Borriana i l’empresa urbanitzadora inicial, en cas d’incompliments del termini per part de la promotora l’Ajuntament haurà d’imposar una indemnització de 12 cèntims d’euro diaris per cada 600 euros del pressupost. Com que el passat 04/12/2012 havia d’estar acabat el camp de golf, i el passat 04/12/2014 el projecte d’urbanització, des d’Esquerra Unida Borriana estimem que l’Ajuntament hauria de reclamar uns 58 milions d’euros pels 8 anys de retard que porta l’execució del PAI. Una quantitat que continua vigent hui dia perquè el 24/05/2019 el Ple de l’Ajuntament de Borriana va aprovar un Acord Transaccional amb l’empresa urbanitzadora Golf Sant Gregori, pel qual la nova promotora se subroga en tots els drets i obligacions dels anteriors promotors, és a dir, els drets i obligacions que fixa el Conveni original del 29/06/2005 inclosa l’obligació d’indemnitzar pel retard en l’execució.

L’Ajuntament de Borriana amb l’alcaldessa María Josep Safont del PSPV al capdavant, té el deure de reclamar els 58 milions d’euros a la promotora del PAI i, ja que com és sabut no ho ha fet, des d’Esquerra Unida Borriana hem decidit exercir el dret ciutadà que dicta l’article 68.3 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases del Règim Local, segons el qual qualsevol persona està legitimada per a exercir l’acció substituint a l’Ajuntament en defensa dels drets del municipi quan aquest no actua, com és el cas. D’aquesta forma, des d’Esquerra Unida Borriana, mitjançant el company de partit Pasqual Saura, el passat 2/11/2020 vam iniciar les accions pertinents per a reclamar a l’Ajuntament que actue i a la promotora que pague el que deu al poble de Borriana.

Passats els 30 dies de termini que fixa la llei des de l’anterior reclamació, com era d’esperar l’Ajuntament continua sense actuar. Mentrestant, l’empresa urbanitzadora Golf Sant Gregori en les seues al·legacions reconeix que el deute existeix però que no correspon el seu pagament per haver prescrit. No obstant això, seguint la reiterada jurisprudència de la sala tercera de contenciós del Tribunal Suprem (Sentències 29-01-2020, 10-06-2020 i 21-101-2020) podem afirmar que en cap cas el deute es trobaria prescrita.

Així les coses, des d’Esquerra Unida Borriana, mitjançant el company de partit Pasqual Saura, prepararem la documentació i presentar la consegüent denúncia al jutjat.

Durant el matí de hui, Estefanía Blanes León, portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unides Podem en les Corts Valencianes ha visitat la zona del PAI al costat de Francesc Salido Sorlí, coordinador del col·lectiu local d’Esquerra Unida del País Valencià a Borriana i el militant del col·lectiu local i persona legitimada per a l’exercici de les accions de reclamació descrites, Pasqual Saura. Durant la visita, la diputada d’esquerres ha pogut conéixer de primera mà la situació, compartir impressions i intercanviar idees amb els companys del col·lectiu local, compareixent tots ells davant els mitjans de comunicació.

Per a Estefanía Blanes, “les companyes i companys d’EU Borriana han demostrat que el més important per a nosaltres són els drets del poble i no els interessos de poderosos que estan acostumats a aconseguir tot el que volen” i ha afegit, “una posició que contrasta amb l’actitud de la corporació municipal, que sembla no tindre gens d’interés a complir amb el seu deure amb el poble de Borriana, oblidant que les administracions púbiques tenim el deure de respondre i defensar els interessos i drets públics”, per a la diputada d’esquerres “estem davant una legítima reivindicació que pot beneficiar enormement a totes les veïnes i veïns enfront dels interessos del poder, per exemple, destinant part d’aquesta indemnització per a crear un parc d’habitatge públic municipal i pal·liar així la manca d’habitatge social que existeix en el municipi”. Finalment, Blanes ha manifestat que per tots estem motius “des d’Unides Podem secundem completament la gran faena que està duent a terme el col·lectiu local d’EUPV”.

Per part seua, el coordinador local d’EUPV ha declarat que “ja s’ha acabat el temps en què la promotora Golf Sant Gregori amenaçava a l’Ajuntament i a la població de Borriana amb arruïnar-nos si no es feia tot com ells volen”, i ha afegit “des d’EU Borriana considerem que tots som iguals davant la llei i hem de complir amb les nostres obligacions amb l’administració pública per molt poderosos que siguen, per això no serem còmplices d’un silenci que només beneficia a l’empresa”, i ha finalitzat dient que “davant la inacció de l’equip de govern, ens veiem obligats a substituir a l’ajuntament per a exigir a l’empresa que complisca amb les seues obligacions, perquè per a nosaltres el més important són els drets i interessos de les veïnes i veïns de Borriana, i aquesta indemnització és un dret públic que pot ajudar al desenvolupament de tot el municipi.”

Related Articles

Back to top button