EUPV dóna suport a la concentració per a l’alliberament dels set antifeixistes detinguts a Pego

La formació d’esquerres anuncia que portarà l’assumpte al Congrés per a “conéixer els motius de les detencions perquè ser antifeixista i manifestar-se no és il·legal”.

En les últimes setmanes, el País Valencià ha sigut escenari de diversos actes feixistes, com per exemple l’exhibició de simbologia nazi i franquista il·legal per part de grups d’extrema dreta en el barri popular de Benimaclet a València, els actes vandàlics a Chiva i contra el panell informatiu en memòria de les persones represaliades en el capo de concentració d’Albatera, o l’exhibició d’ultres del Gandia en un partit de futbol a Pego. Malgrat aquests preocupants episodis, no es coneix cap dispositiu ni detenció per part de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per a evitar que es continuen repetint.

No obstant això, durant el dia d’ahir vam tindre coneixement que la Guàrdia Civil ha detingut a set joves antifeixistes que es van manifestar en contra d’aquestes provocacions feixistes en el municipi de Pego. Per això, Sergi Rodríguez, responsable d’Àrea Interna d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha volgut mostrar, en primer lloc, el nostre suport “animant a totes les persones d’esquerra al fet que assistisquen” a la concentració pacífica convocada per “Antifeixistes Pego”, amb l’objectiu de sol·licitar l’alliberament i absolució dels set joves antifeixistes detinguts, que tindrà lloc hui 11 de novembre en plaça Ajuntament de Pego a les 20 hores. Complint sempre amb les mesures de seguretat i distanciament social com a conseqüència de la Covid 19.

D’altra banda, Rodríguez ha volgut recordar que el suport d’EUPV a la lluita antifeixista “no es limita als carrers sinó que ho continuem en les institucions”, com demostra el treball de la nostra coordinadora i diputada Rosa Pérez al capdavant de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, entre altres actuacions, requerint la informació necessària a la Delegació de Govern a València amb la finalitat de determinar si la conducta dels grups d’extrema dreta en el barri popular de Benimaclet, el passat 12 d’octubre, poguera ser susceptible d’infracció i sanció administrativa, com a conseqüència de l’incompliment de la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.

A més, continuant amb la lluita antifeixista també en les institucions, el responsable de l’Àrea Interna de la formació d’esquerres ha anunciat que “des d’EUPV portarem al Congrés dels Diputats i Diputades la situació dels set antifeixistes de Pego perquè no tenim clar els motius d’aquestes detencions”, i ha afegit que “la repressió no és el camí i sembla que volen equiparar a la gent d’esquerres amb els neonazis; unes no són violentes i els altres ho són sempre”.

Related Articles

Back to top button