EU Borriana demana panells culturals més democràtics i ergonòmics

L’Ajuntament de Borriana ha estrenat uns flamants panells informatius en els quals s’anunciaran d’ara endavant els pròxims esdeveniments culturals del poble. Malgrat que la intenció és bona i la difusió de la cultura és una cosa positiva i molt necessària, i més en el context actual de pandèmia en el qual artistes, tècnics i establiments ho estan passant especialment malament, el consistori ha tornat a oblidar-se dels barris populars a l’hora de promocionar aquests esdeveniments, ha incrementat els obstacles en les nostres voreres i ha malgastat els espais que alguns establiments poden emprar per a aquesta promoció.

Barris com la Bosca, Axiamo, el Grau, Santa Bàrbara o la Serratella no disposen d’aquests panells que es concentren principalment en el centre del poble i en les façanes de diversos locals municipals. Barris populars es queden sense aquest mig que els facilitaria informar-se dels esdeveniments culturals, mentre els veïns del centre es poden topar amb diversos d’ells en una àrea relativament reduïda. Una millor distribució dels panells hauria permés que la informació cultural arribara a més veïns.

D’altra banda, aquests panells ancorats al sòl de les voreres suposen nous obstacles per a persones de mobilitat reduïda. L’Ajuntament, una vegada més, torna a fer la vida d’aquest col·lectiu un poquet més difícil si cap. I més tingut en compte que alguns d’aquests panells s’han instal·lat enfront d’establiments que disposen de façanes en les quals es podrien anunciar els esdeveniments culturals, com el CMC La Mercé, el Teatre Payà o la Tinència d’Alcaldia del Port.

Des d’EU Borriana sol·licitem, d’una banda, que s’aprofiten les façanes dels locals municipals per a promocionar la cultura i que s’empren un altre tipus de panells que no envaïsquen les voreres i causen molèsties a les persones de mobilitat reduïda. I d’altra banda, demanem que els barris populars del nostre poble no es queden fora de la difusió dels esdeveniments culturals.

Related Articles

Back to top button