Guanyar denuncia que Toni Francés no coneix el funcionament del seu Ajuntament

El PSOE amb el suport explícit als interessos d’una empresa privada genera una doble discriminació: d’una banda a la ciutadania malbaratant diners públics i de l’altra a altres empreses alcoianes que no tenen un servei gratuït de publicitat

El passat dimarts el govern va presentar en roda de premsa de l’Ajuntament un vehicle de repartiment sostenible d’una empresa privada que vol començar a prestar el seu servei a Alcoi. En ella el vicealcalde i regidor de mobilitat sostenible, Jordi Martínez, argumentava que es posaven al costat d’un projecte privat que promou les zones de baixes emissions perquè amb els vehicles presentats es podrà fer repartiment dins la zona de restriccions tant a comerciants com a domicilis particulars durant vint-i-quatre hores al dia afirmant que així ho permetia l’ordenança de peatonalització.

La plataforma ciutadana vol fer públic el seu malestar per la utilització de recursos públics per a promocionar iniciatives de grans grups empresarials. El PSOE va respondre per xarxes que açò no li costava un euro als alcoians i les alcoianes, però l’acte va ser organitzat i promogut per treballadors públics. González es pregunta si «volen fer veure que qui ha gravat el vídeo, ha redactat la nota de premsa i l’ha promogut per xarxes, inclús el mateix regidor que protagonitza l’acte no cobren diners públics i no han emprat el seu temps de servei a l’Ajuntament per a esta promoció privada? O encara no saben massa que la seua feina consistix a utilitzar recursos públics o volen fer com que no ho saben, les dues coses ben perilloses.»

Des de Guanyar Alcoi també han observat que el vehicle de l’empresa que presentava l’Ajuntament, un vehicle elèctric de tres rodes, no complix tots els criteris que especifica l’ordenança per a fer repartiment de mercaderies a negocis i domicilis dins de les zones restringides a totes hores tal com assegurava el govern.

L’ordenança permet fer repartiment de menjars a domicili fora dels horaris marcats només a «vehicles de dues rodes elèctrics amb etiqueta 0 emissions, bicicletes i VMP (vehicles de mobilitat personal com patinets)». A l’autorització de càrrega i descàrrega i de repartiment a domicili general no apareix cap indicació d’exempció d’eixe tipus, només al repartiment de menjar per part d’establiments d’hostaleria. És a dir, es pot repartir menjar a domicili a qualsevol hora amb una motocicleta elèctrica, amb una bici o amb un patinet, però no es podria amb el vehicle presentat perquè té tres rodes. Tampoc no es podria fer càrrega i descàrrega a comerços i repartiment a domicilis particulars fora dels horaris permesos, ni amb este ni amb altres vehicles elèctrics tal com està redactada l’ordenança. «Ens semblaria molt ridícul que des del govern es fera promoció d’este servei venent-lo com que podrà fer tota classe de repartiments per zones de vianants a totes hores i que després l’ordenança no permetera fer-ho. Hem preguntat a la corresponent comissió informativa per saber si això és així i hem demanat que estes indefinicions es porten a la Comissió de seguiment del procés de peatonalització i es rectifiquen si així es considera necessari.» conclou González.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba