Guanyar Alcoi obri un quadern de queixes sobre l’insuficient servei d’autobusos

La plataforma municipalista anima a la població d’Alcoi a deixar les seues queixes al quadern per tal de fer visibles els problemes i necessitats amb el servei de transport urbà.

Des de Guanyar Alcoi es planteja la remunicipalització del servei per a permetre millor eficiència del transport urbà, podent incidir més fàcilment en els horaris de màxima afluència i assegurar que els treballadors i estudiants arriben a hora als llocs de treball i als diferents centres educatius, a més d’un estalvi considerable de diners a les arques públiques.

Són ja nombroses les queixes que han fet arribar els ciutadans a la plataforma municipalista Guanyar Alcoi sobre els horaris i les afluències dels autobusos de la ciutat. Davant d’aquesta situació s’ha posat en marxa un espai web amb un ‘Quadern de queixes de l’autobús’ per tal de recollir totes les queixes relacionades amb el insuficient servei de transport urbà. Les persones afectades i interessades poden participar compartint les seues queixes ací: https://www.guanyaralcoi.com/quadern-de-queixes-de-lautobus/

Entre les diverses queixes es troben les d’estudiants que no arriben a temps a les classes perquè l’autobús que els ha de portar als centres educatius va ple i com que no els deixen muntar han d’esperar 20 minuts més fins que arribe el següent bus o persones que comencen a treballar a les 7 del matí i no disposen de servei per poder acudir al seu lloc de treball a hora i per descomptat, la manca d’autobusos en hores punta per tal de poder garantir servei a tota la demanda que es sol·licita, deixant cada dia a persones que ho necessiten sense poder pujar a l’autobús.

Des de plataforma ciutadana volen recordar que el transport urbà és un servei privatitzat que tenia un contracte de 20 anys que caducava en 2020 i que portem prorrogant amb la mateixa empresa any rere any des d’aleshores. Tal com explica el regidor Sergi Rodríguez «podríem haver iniciat fa anys un procés de remunicipalització per tal d’estalviar-nos el cost del benefici de l’empresa i millorar amb això el servei. A més, així es podria modificar el servei de forma més àgil per a fer incidència en els horaris i serveis que necessitem. Però este govern ha preferit perpetuar el model obsolet actual de transport urbà que deixa de banda actuacions necessàries que portarien els canvis beneficiosos que necessita la ciutadania i que ajudaria a dissuadir a la població de l’ús dels cotxes i a tindre una ciutat més saludable.»

Des de Guanyar Alcoi s’anima a la ciutadania a implicar-se en els assumptes més propers que ens afecten a la ciutat participant i col·laborant als grups de treball per tal de desenvolupar propostes que milloren Alcoi. Les persones interessades poden inscriure’s ací: https://bit.ly/ParticipaEnGuanyarAlcoi

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba