Esquerra Unida demana al Govern central que torne la venda de bitllets presencials a les estacions de tren

 

Roser Maestro: “Deixar sense personal moltes estacions suposa empitjorar l’atenció i el servei a milers d’usuaris i usuàries”

La diputada d’EUPV al Congrés dels Diputats Roser Maestro ha registrat una sèrie de preguntes adreçades al Govern en què reclama que torne a prestar-se atenció personal a les set estacions de tren valencianes on recentment es va implantar el sistema automàtic de venda de bitllets. En concret, es tracta de les estacions d’Alcoi, Benicàssim, Camporrobles, Elda-Petrer, Ontinyent, Orpesa i Utiel. Per a Maestro, “deixar sense personal de venda de bitllets a aquestes estacions, i per tant sense cap mena d’atenció personal davant possibles problemes o demandes d’informació, suposa empitjorar l’atenció i el servei a milers d’usuarisi usuàries”.

En la seua pregunta, Maestro cita les dades oferides pel sindicat CCOO-PV per assenyalar la destrucció d’ocupació que aquestes suposen aquestes mesures: “En els darrers 30 anys les empreses ferroviàries han reduït un 70% dels seus llocs de treball, i això afecta greument al manteniment del servei, a la regulació del trànsit ferroviari i, per descomptat, a la informació i atenció als usuaris, com es pot comprovar precisament en aquesta desaparició de la venda de bitllets a les estacions, que esperem que es puga revertir com abans millor”. 

Roser Maestro assenyala que aquestes decisions adoptades per Renfe i Adif van en contra de potenciar el tren convencional com un servei de mobilitat sostenible i de futur: “El ferrocarril convencional s’hauria de potenciar com a servei públic que garantisca la mobilitat de la ciutadania per la seua elevada rendibilitat social i ambiental, la seua accessibilitat i la baixa siniestralitat. Així, calen inversions per a la seua modernització i per al manteniment de la infraestructura ferroviària i dels vehicles, així com també es fa necessari assegurar suficients serveis i horaris”. 

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba