EUPV insta a l’alcalde d’Orihuela a protegir els drets dels animals davant el Tribunal Suprem

Rosa Pérez (EU): “Hem d’aconseguir un País Valencià més just i respectuós amb tots els éssers vius que en ell habiten”

En 2015 el Ple d’Orihuela va aprovar una moció per a declarar el municipi “garant de la protecció animal”, amb els vots a favor del PSPV-PSOE, Ciutadans i Cambiemos Orihuela –l’espai de confluència en el qual participa EUPV, que va presentar aquesta moció–. Entre els acords, s’arreplegava la prohibició d’instal·lar circs amb animals salvatges, així com qualsevol espectacle de caràcter taurí.

Temps després, la moció va ser judicialitzada per la Fundación Toro de Lidia i, encara que el Jutjat Contenciós-Administratiu nº 1 d’Elx va desestimar el recurs, recentment el Tribunal Superior de Justícia els ha donat la raó.

En opinió del regidor de Cambiemos Orihuela, Carlos Bernabé “és especialment greu que, en segona instància, mitjançant una sentència bastant preocupant i retorçada, un jutge s’atrevisca a impugnar una Moció. Una Moció és una declaració política que orienta l’acció del govern local, no és una llei, ordenança o reglament. Per tant, que un jutge s’atrevisca a impugnar una moció és tant com cercenar la democràcia municipal, la qual cosa senta un precedent molt perillós.”

Davant l’ocorregut, les persones que componen l’àrea de protecció animal d’Esquerra Unida, han manifestat en un comunicat la seua “profunda preocupació” i han sol·licitat a l’Alcalde d’Orihuela que l’Ajuntament interpose un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem per a “defensar la voluntat del seu poble allà on siga necessari”.

En opinió de la coordinadora d’EUPV, Rosa Pérez Garijo, per a la seua formació “és molt important la defensa de la protecció animal en cada racó dels nostres barris, pobles, comarques i territoris i aconseguir així un País Valencià més just i respectuós amb tots els éssers vius que en ell habiten”.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba