EUPV Borriana denuncia que el regidor de cultura porta a Borriana a persones que fan apologia del feixisme amb l’excusa d’una exposició sobre còmics manga

El regidor de Cultura de Vox a Borriana, Jesús Albiol, no deixa de sorprendre els veïns i veïnes de la ciutat amb les seues actituds intransigents i censores. Des que va estrenar-se com a regidor ja ha tractat de furtar als lectors de la biblioteca diverses publicacions en valencià i després amagar al públic infantil llibres sobre diversitat i educació sexual emparant-se en la seua ideologia ultradretana i intransigent.


Ara, el regidor Albiol torna a la càrrega proposant el pròxim divendres la inauguració d’una exposició sobre còmics manga amb la presència d’un il·lustrador que és un defensor de les idees feixistes i antidemocràtiques en diverses publicacions i fòrums clarament lligats a l’extremisme ultradretà, com l’autoanomenada Fundació cultural Ohka o l’editorial Fides (ambdues publiquen habitualment obres literàries a on es fa apologia del nazisme, el franquisme, la Falange i altres qüestions similars).


Ignacio Ruíz Moreno, dibuixant i ultradretà


Es tracta de l’autor Ignacio Ruíz Morenos que aporta a l’exposició sobre manga un còmic sobre l’escriptor i ultranacionalista japonés Yukio Mishima i al qual es fa una clara apologia de la figura d’aquest controvertit personatge del Japó dels anys 60 i 70, un colpista que va fracasar contra el govern democràtic de Japó. Ignacio Ruíz Moreno publica habitualment amb les organitzacions ultradretanes abans esmentades i té, a més a més, un blog a internet (El blog de Daga Ramba) a on fa clara apologia del feixisme, el racisme o el negacionisme climàtic amb textos que denigren les persones de forma sistemàtica (qüestions que segurament coincideixen molt amb les expressades habitualment pel regidor i el partit que han promogut aquesta exposició amb el vistiplau del PP local i l’alcalde de Borriana, Jorge Monferrer).


Des d’Esquerra Unida Borriana volem denunciar el doble joc malintencionat del regidor Albiol prohibint aquelles publicacions que, segons ell, «són ideologia pancatalanista o pornografia» i, al mateix temps portant a la ciutat a gent que defensa idees clarament antidemocràtiques a fer apologia de la seua intransigència. També recordem els veïns i veïnes que aquest tipus d’exposicions ixen de les seues butxaques i que posicionen a Borriana en els telediaris i periòdics no precisament per ser una ciutat tolerant o centrada en els drets humans.
Per això, exigim que el govern municipal paralitze immediatament aquesta exposició, revise els seus criteris sobre cultura i pose al senyor Albiol a on li correspon, a sa casa i sense un sou públic perquè deixe de fer apologia del feixisme de forma tan descarada.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba