Esquerra Unida valora negativament l’estructura del nou Govern valencià

Esquerra Unida del País Valencià valora negativament la formació d’aquest govern extremadament conservador, acceptant així el Partit Popular les tesis més reaccionàries de Vox. No va dubtar a posar al capdavant de les Corts Valencianes a una de les seues màximes exponenets, la ultracatòlica antiavortista Llanos Massó, i no ha dubtat a seguir la mateixa tendència en el Consell.


Ahir dimecres 19 de juliol de 2023, el President de la Generalitat Valenciana, Carlos Mazón, va anunciar al matí la composició del nou govern valencià. El nou Consell va prendre possessió dels seus càrrecs ahir mateix a la vesprada i hui dijous s’ha realitzat el tradicional traspàs de carteres entre el Govern sortint del Botànic i el Govern entrant d’ultradreta.


El nou Govern de PP i VOX, entre altres coses, ha deixat en un segon pla qüestiones tan vitals per a la joventut i la societat general com ho són habitatge, transparència o participació ciutadana. El mateix ha succeït amb la cooperació valenciana al desenvolupament, que en aquesta última Legislatura amb EUPV al comandament havia aconseguit xifres històriques i s’havia convertit en tota una insígnia del poble valencià, ara queda invisibilitzada en una Vicepresidència, com una clara mostra de desinterés. Ni rastre de les competències en matèria de qualitat democràtica o memòria democràtica, que desapareix íntegrament i es deixa de costat un deure elemental de qualsevol democràcia, com ho és la reparació de les víctimes de la dictadura.

Rosa Pérez, Coordinadora general d’EUPV, ha afirmat que “el nostre espai polític no es pot substituir i continuarem defensant als carrers tots aquells valors i lluites que sempre ens han caracteritzat”.


Aquesta mateixa vesprada la militància d’Esquerra Unida participarà a títol individual en les mobilitzacions convocades pel teixit associatiu per a reclamar una mobilització electoral aquest pròxim diumenge i revalidar el Govern progressista d’Espanya.


Nahuel González, candidat al Congrés per Compromís-Sumar i membre de la Comissió Executiva d’EUPV, ha aprofitat per a fer “una crida massiva a les treballadores i els treballadors perquè es mobilitzen en les urnes aquest diumenge i aconseguim blindar els nostres drets” amb Yolanda Díaz com primera Presidenta del Govern d’Espanya.


Davant qualsevol atac als nostres drets, com el veto a revistes culturals en valencià a Borriana, davant qualsevol atac a la cultura del nostre poble, com la retirada del nom del cantant de ‘Al tall’ de l’Auditori de Torrent, davant qualsevol reculada social de qualsevol dels avanços aconseguits pel Botànic en els últims 8 anys i pels quals portem dècades lluitant, des d’Esquerra Unida del País Valencià estarem defensant la LLIBERTAT i els DRETS de la societat valenciana en general i de la classe treballadora i dels sectors més vulnerables en particular.


Seguim en la lluita.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba