Guanyar Alcoi planteja crear entorns segurs al voltant dels centres educatius

En els últims mesos han ocorregut incidents en les entrades d’alguns centres escolars que es pretén que no es repetisquen ni siguen més greus. Es planteja que per al pròxim curs es prenguen mesures per a cada centre com restringir el pas dels cotxes particulars en l’entorn dels centres educatius als horaris d’entrada i eixida per tal de crear zones segures, entre altres mesures.

Durant els horaris d’entrada i d’eixida als centres educatius s’amuntonen els cotxes particulars a les portes dels centres, creant embossos i perills potencials per als xiquets i xiquetes que hi accedeixen. En els últims mesos han ocorregut incidents puntuals amb certa gravetat que podrien haver tingut desenllaços més tràgics, per això, tal com explica la regidora Mari Carmen Paredes «caldrà engegar mesures de seguretat que minimitzen els riscos d’accidents i creen entorns segurs al voltant dels centres. Ja hem tingut alguns casos puntuals de certa gravetat i no podem esperar a que passe una desgràcia per a actuar».

La plataforma ciutadana planteja que s’estudien mesures concretes que vagen en esta direcció per a solucionar l’excés de circulació de cotxes que es dona als horaris d’entrada i eixida dels col·legis tals com la creació de zones al voltant de les entrades dels centres en les que s’impedisca el trànsit de vehicles i conformen zones segures per les que els escolars puguen accedir als centres sense perill i sense preocupació de les famílies.

Des de Guanyar Alcoi plantegen que es treballe la mesura durant els mesos d’inactivitat escolar i col·laborant amb les direccions dels centres educatius i les seues respectives AMPAs. Segons Paredes «ara que ha finalitzat el període escolar del present curs i que fins a setembre no es reprendrà el pròxim, entenem que hi ha temps per a preparar un pla ben senzill amb mesures que creen espais segurs al voltant dels nostres centres educatius i que puga executar-se en començar el nou curs.»

Des de Guanyar expliquen que les mesures de seguretat que es poden plantejar poden ser diverses i passen per disminuir al màxim possible l’ús del cotxe particular i fomentar el transport públic escolar, evitar que circulen i estacionen vehicles a les portes dels col·legis en els horaris d’entrada i eixida i ubicar semàfors i passos de vianants ben senyalitzats allà on siga necessari per a tindre major seguretat vial.

Per posar dos exemples d’accions més que es podrien executar, a l’espera de completar un pla més ambiciós i resolutiu, es faria necessari que l’Ajuntament convinguera amb la Conselleria d’Educació que el transport escolar que va des de les urbanitzacions de Montesol, Sargento, Baradello i Barxell, tinguera parada a Batoi i arreplegara escolars per dur-los al Romeral i Horta Major. També s’hauria d’instal·lar el semàfor tant sol·licitat des de fa temps per l’Associació Veïnal de l’Eixample-Benissaidó al carrer Escultor Peresejo a l’altura del pas al col·legi Horta Major per tal d’augmentar la seguretat. «Sabem que en cada centre escolar la situació serà diferent En alguns serà més fàcil d’aplicar i en altres més complicat, però l’objectiu ha de ser el de minimitzar els perills que corren els nostres escolars quan s’incorporen als seus centres educatius.» conclou Mari Carmen Paredes.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba