I el 29 serà, de nou, dilluns

Sandra Obiol, membre de Guanyar Alcoi

Dilluns 29 de maig despertarem a l’hora de dilluns i farem coses de dilluns. Guanye qui guanye a l’Ajuntament d’Alcoi el diumenge anterior les coses de dilluns no variaran. Les coses reals canvien quan tens un fill, o et poses malalt, o et quedes sense feina, o el pugen la hipoteca, o et divorcies. I és cert però al mateix temps no és cert.

Perquè la nostra vida quotidiana es veu influïda molt per xicotetes decisions. I a l’Ajuntament d’Alcoi es prenen decisions constantment que poden millorar (i transformar) les maneres en que vivim i viurem a aquesta ciutat. A Guanyar Alcoi aquests anys hem intentat posar sobre la taula aquestes decisions que canviarien la manera en com vivim més del que pensem. Posem alguns exemples:

1- Hem reivindicat serveis a les famílies, per a que les persones que cuiden tinguen temps per a fer altres coses i sobretot per respirar.

2- Hem demanat uns carrers amb ombres, amb més arbres (i amb escocells lliures de quitrà), amb gespa als parcs, sense fums prop de les escoles, sense material perniciós per a la salut com l’amiant.

3- Hem reclamat més i millor atenció a la salut. A la salut mental, a la salut sexual i reproductiva, al dret de tindre un hospital amb professionals estables i satisfets.

4- Hem treballat per uns serveis públics (aigua potable, transport públic, neteja, cultura) que no facen més pobres a les persones per a fer més rics als amos de les empreses.

5- Hem defensat l’escola pública com un benefici comú, com l’únic instrument per a lluitar en contra de l’absentisme i el fracàs escolar, per a fer una ciutadania preparada per al s. XXI i no sotmesa a una ideologia i dinàmiques d’acció del s. XIX.

6- Hem reclamat una cultura i unes festes per a totes i tots. Hem reclamat ludoteques per anar al teatre, descomptes en les entrades, no regalar milers d’euros de tots a l’associació que gestiona les festes del poble si no les converteix en unes festes realment del poble.

Totes aquestes qüestions, és cert, no convertiran el dilluns en divendres. El dilluns continuarà sent dilluns i continuarà costant alçar-nos al matí. Però no tinc dubte que els obstacles habituals no seran tan complicats si tenim un govern de mirada llarga i comuna. Que no tinga com a principal i únic objectiu guanyar eleccions per a estar i prou. Si no que guanyar les eleccions siga un instrument per a millorar la vida a Alcoi.

I això només ho veig en Guanyar Alcoi. I ho sé perquè hi forme part i perquè ja tinc una edat i he vist moltes coses. Perquè n’hem discutit molt sobre com fer-ho millor. I perquè sé que, tot i les discussions, espentem sempre cap al mateix costat: fer que els alcoians i alcoianes guanyen vida.

Diumenge votaré a Sergi Rodríguez perquè no hi ha cap altra opció si volem tindre present i futur com a poble.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba