Xàtiva unida cedirà els sostres dels edificis municipals per a permetre l’accés a l’energia renovable al veïnat del nucli antic.

La candidata de Xàtiva Unida Amor Amorós va anunciar ahir al debat realitzat a l’institut Josep de Ribera l’ambiciós pla preparat per la formació local per tal de permetre que les cases del nucli antic puguen accedir a l’energia fotovoltaica, actualment no permesa per la normativa urbanística. La proposta de Xàtiva Unida passa per la creació de Comunitats Energètiques Locals, un sistema d’agrupament de veïns i veïnes per a compartir instal·lacions fotovoltaiques, que s’instal·larien en els sostres dels edificis municipals.

D’aquesta manera es conjugaria la protecció del patrimoni amb el dret del veïnat a poder instal·lar plaques solars en igualtat de condicions amb la resta de la ciutat. A més dels sostres dels edificis municipals s’estudiarà la possibilitat de cedir terreny al polígon industrial per a instal·lacions fotovoltaiques sense que aquestes afecten entorns naturals.

Aquest pla es complementaria amb l’impuls per part de l’ajuntament de la instal·lació de plaques per a abastir els serveis municipals, la possibilitat de que l’ajuntament abastisca a domicilis amb l’energia produida en les seues instal·lacions i amb la revisió dels contractes de compra d’energia per a assegurar que provinga de fonts renovables i abaratir el seu cost.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba