ES PRESENTA EN EL BOTÀNIC LA CANDIDATURA UNITÀRIA MÉS ÀMPLIA DE L’ESQUERRA VALENCIANA

Héctor Illueca, Rosa Pérez i Pilar Lima tanquen un acte que reuneix mig centenar d’alcaldables d’Unides Podem – Esquerra Unida. Podem i Esquerra Unida federal van estar presents a través del coportaveu morat Javier Sánchez i del responsable d’internacional d’IU Jon Forrest. Aliança Verda i Els Verds també han presentat als seus candidats i candidates municipals i autonòmics.

En el matí del dissabte s’ha desenvolupat al jardí Botànic de València, emblemàtic lloc per a l’esquerra valenciana, l’acte de presentació de la candidatura autonòmica i municipal d’Unides Podem – Esquerra Unida per la circumscripció de València. Al voltant d’un centenar de confluències municipals i els quatre partits que conformen la coalició autonòmica d’Unides Podem– Esquerra Unida suposen la candidatura més àmplia de l’esquerra valenciana de cara als comicis del 28 de Maig.

Héctor Illueca, vicepresident segon del Consell i candidat a la Generalitat Valenciana, ha tancat l’acte interpel·lant a “els 340.000 votants d’Unides Podem de les últimes eleccions generals a repetir el suport en els pròxims comicis autonòmics i municipals perquè en el govern valencià la coalició d’esquerres tinga la força suficient per a escometre les transformacions econòmiques i socials de les quals el partit socialista i Compromís reneguen”.

La consellera i coordinadora d’Esquerra Unida, Rosa Pérez, ha afirmat que “hui és un dia d’alegria, perquè presentem acords amplis i d’esquerres en més de 60 municipis. Hem transformat en la Generalitat Valenciana i en les Corts Valencianes, però volem transformar també a través dels municipis i els ajuntaments”. Pérez Garijo  assevera que “quan hem governat, hem demostrat la nostra capacitat per a transformar i millorar la vida de la gent. No ens conformem amb canvis estètics, nosaltres apostem per transformar”. Finalment, la coordinadora d’Esquerra Unida ha reivindicat que “ja som referents en els municipis on hem tingut majoria absoluta, volem ser-ho en moltíssims més pobles del País Valencià”.

Per la seua part, Pilar Lima, alcaldable per València ha insistit que “Unides Podem– Esquerra Unida és la força decisiva, l’única que pot créixer i evitar que torne el PP, l’única força que pot fer que l’ajuntament de València desprivatitze els serveis públics.”

Entre els intervinents en l’acte de presentació destaquen alcaldables d’una desena de localitats valencianes: Agustí Pérez (Alzira), Marta Martín (Alboraia), Moisès (Tavernes Blanques), Betsabé Requena (Aldaia), Julia Muñoz (Paterna), Dani Portillo (Catarroja), Esther Ferré (Alfafar), Roberto Rovira (Sagunt), Jordi (Ontinyent). Les formacions ecologistes integrants de la coalició d’esquerres també han intervingut, en concret, Pura Peris de Els Verds i Julià Àlvaro, d’Aliança Verda.

Demà se celebrarà un acte similar a Castelló en el qual es presentaran els alcaldables de les comarques castellonenques i el diumenge 30 d’Abril, a Alacant, serà el torn dels alcaldables de les comarques del sud.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba