A proposta de Guanyar Franco deixa de tindre la Medalla d’Or de la ciutat d’Alcoi

Esperen que el govern del PSOE acomplisca ja amb la llei i retire tota la simbologia franquista dels carrers de la ciutat.

Hui 14 d’abril, en un ple extraordinari el govern del PSOE ha fet efectiu un prec de Guanyar Alcoi presentat en octubre de 2021. El dictador Franco deixa de tindre la Medalla d’Or de la ciutat. En paraules del seu alcaldable, Sergi Rodríguez: «Ja era hora que el govern del PSOE acomplira amb la llei. No feia falta fer un plenari extraordinari, això és cosa dels seus afanys electorals. Tardar tant el llevar la simbologia d’una dictadura que va generar tanta mort i patiment hauria d’haver sigut una de les prioritats d’un govern progressista. No fer-ho ha sigut una falta de respecte a tots els alcoians i alcoianes que construïren la democràcia que avui gaudim.»

La plataforma municipalista ha volgut recordar que, a pesar que el PSOE justifica esta retirada d’honors amb el compliment de la llei de Memòria Històrica de 2022, la llei de Memòria Democràtica de la Comunitat Valenciana aprovada l’any 2017 per les Corts Valencianes ja avalava esta retirada d’honors dient literalment:

«Disposició addicional primera, punt 2:

2.- Les administracions públiques de la Comunitat Valenciana, en l’exercici de les seues competències, procediran, en el termini d’un any a partir de la publicació d’aquesta llei, a revisar i invalidar totes les distincions, els nomenaments, els títols honorífics i la resta de formes d’exaltació de persones vinculades a la defensa del règim franquista. En el termini esmentat es procedirà a realitzar les diligències oportunes que ho certifiquen. Les certificacions esmentades, les faran publiques les diferents administracions i les trametran al govern d’Espanya.»

Guanyar Alcoi ha volgut també recordar una demanda històrica de la formació que encara està pendent: la retirada del títol de Fill Adoptiu de la ciutat a Federico Trillo, Ministre del govern del PP d’Aznar responsable de la mort dels militars a l’accident del Yak 42.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba