Esquerra Unida exigeix que s’elimine immediatament la doble tarifa del TRAM en el municipi del Campello

La diputada Estefania Blanes insta la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques, Infraestructures i Transports a eliminar immediatament la doble tarifa del TRAM en el municipi del Campello, en compliment amb la PNL que es va aprovar en les Corts Valencianes. El text establia el termini d’un mes des de la seua aprovació en el parlament valencià per a solucionar el problema de la doble tarifa en el municipi: “no permetrem que es perpetuen retards i incompliments”, afirma Blanes.

Estefania Blanes, diputada i portaveu adjunta per Unides Podem – Esquerra Unida, insta la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques, Infraestructures i Transports a eliminar la doble tarifació del TRAM del Campello “immediatament”.


Blanes es remet al compliment de la Proposició No de Llei aprovada en el parlament valencià per a dur a terme la unificació tarifària en el municipi, i així, que totes les parades de l’el Campello s’integren en la zona A del TRAM. El text, registrat per UP – EU i aprovat per unanimitat de tots els grups parlamentaris, establia el termini d’un mes per a la seua execució: “no permetrem que es perpetuen més retards i incompliments”, ha afirmat Blanes davant els mitjans de comunicació. “Les veïnes i veïns del Campello porten massa temps sofrint aquesta doble discriminació, ha de corregir-se com més prompte millor”, indica Blanes.

“Fa més d’un any que vam oferir una roda de premsa amb els companys del municipi exposant la nostra reivindicació”, explica Blanes. “El 26 de gener de 2022, pocs dies després de la nostra roda de premsa, la Conselleria, a través d’FGV, va anunciar una reordenació zonal que en la pràctica suposava la unificació tarifària en la Zona A de totes les parades del TRAM al Campello. No obstant això, la realitat va ser diferent, perquè quan es va posar en marxa la reordenació zonal anunciada, es va tornar a deixar fora de la Zona A totes les parades del nord del municipi”, denuncia la diputada. “Davant els incompliments per part de la Conselleria, decidim reprendre la tramitació de la PNL”. Blanes manifesta que “no entenem que hi haja cap motiu objectiu perquè es mantinga la doble tarifa. Tampoc a nivell polític, ja que tots els grups parlamentaris i la pròpia Conselleria s’han manifestat favorables a aquest canvi”. La diputada exposa que la unificació tarifària incidiria positivament, juntament amb les rebaixes de preus i les bonificacions, en el “foment del transport públic i en el canvi de model de mobilitat que reivindiquem des del nostre grup parlamentari” i, per tant, espera que “s’actue en conseqüència”.

Per part seua, Perdro Mario Pardo, portaveu de Grup Municipal d’EUPV al Campello, afirma que “som l’únic municipi de la Comunitat Valenciana que conviu amb dues zones tarifàries diferents. És a dir, un veí del Campello que utilitze el TRAM des d’Amerador a Salesians, o viceversa, li costa el mateix per quatre parades que anar a Dénia després de vint-i-set parades. Creuant la Marina Baixa i la Marina Alta. Situació incomprensible que s’ha de corregir, explica l’edil campeller. Aquesta discriminació entre persones d’un mateix municipi, ja ha durat massa, i és hora que s’acabe d’una vegada per sempre. Recordant que “va ser el PP en 2003 qui ens va imposar al Campello aquest greuge per beneficiar a Benidorm. Però no podem obviar que portem vuit anys de gestió de la Conselleria per part socialista en la situació no s’ha esmenat, malgrat les promeses fa més d’un any”.

Finalment, el portaveu del Grup Municipal d’EUPV al Campello assevera: “no demanem cap impossible ni res que, després de les nostres reivindicacions, no s’hagen compromès a realitzar. Pel que exigim al PSOE que cessen les promeses sense complir, que cessen ja d’utilitzar la necessitat de la gent per interessos electoralistes i partidistes, i que siga responsable i complisca amb allò promés i aprovat”.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba