Iñaki Pérez Rico serà el candidat a l’alcaldia d’Elda per a les eleccions municipals

Iñaki Pérez Rico, Director general de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern ha estat triat per unanimitat com a candidat a l’alcaldia d’Elda per a les pròximes eleccions municipals.

L’Assemblea d’Esquerra Unida d’Elda ha aprovat per unanimitat que Iñaki Pérez Rico encapçale la llista electoral per a les pròximes eleccions municipals.  Els 107 integrants del màxim òrgan del partit local han decidit el seu full de ruta de cara als comicis que se celebraran el pròxim 28 de maig de 2023. Així, Esquerra Unida d’Elda, treballarà per una coalició de totes les forces polítiques i socials que vulguen transformar Elda des d’una perspectiva igualitària, ecologista i democràtica.

En les seues primeres paraules com a candidat a l’Alcaldia d’Elda, Iñaki Pérez Rico, ha posat en valor l’impuls que ha suposat l’entrada d’EU en el govern municipal, amb la gran feina que s’ha realitzat per part de Javier Rivera en matèria de Participació, Habitatge, EMUDESA i Consum. A més, altres iniciatives transversals que s’han posat en marxa amb l’acord de govern signat al març de 2020. “Però Elda necessita una transformació més profunda davant els seus reptes futurs i són palpables per la ciutadania i aquesta només es podrà donar amb el treball conjunt, col·laboratiu i coordinat de les forces de l’esquerra alternativa al costat de la majoria social.


D’aquesta manera, ha expressat la seua il·lusió per sumar voluntats per a treballar per la majoria social d’Elda. I ha afirmat que fa aquest pas amb la il·lusió de dirigir l’ajuntament en un moment que acumula l’experiència que li ha atorgat haver ostentat un alt càrrec en el govern autonòmic del “2n Botànic”, amb l’aval de la tasca actual de la seua organització política en el govern eldenc i amb el compromís de teixir esperances que permeten als i les eldenques aspirar a un projecte de vida digne i viable, en una ciutat que s’adapte a les seues necessitats. Pérez Rico ha agraït el gran suport rebut per les seues companyes i companys per a aquesta nova etapa. I ha conclòs la seua intervenció asseverant “assumisc encapçalar aquest projecte transformador amb una profunda responsabilitat i humilitat, perquè només represente una baula més en la tasca de superar la dura realitat existent, recollint l’experiència col·lectiva d’anys de lluita social als carrers i amb la intenció d’aconseguir un aprofundiment democràtic en les institucions que permeta a la població ser protagonista en l’ineludible canvi que precisa Elda”.

En l’actualitat, Iñaki Pérez Rico exerceix com a de Director General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l’Autogovern en la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. En la passada legislatura (2015-2019) ja va ser regidor d’Elda, exercint com a portaveu i representant del seu grup municipal en diferents òrgans de l’Ajuntament d’Elda. A més de la seua experiència institucional es presenta a l’Alcaldia d’Elda amb una motxilla carregada de treball en múltiples camps com l’esport, la memòria democràtica, la mobilització social, la solidaritat internacional o el moviment educatiu. És graduat en Història, coneix diversos idiomes (francès, anglès, valencià i italià) i s’ha nodrit de les diferents experiències que li han portat a viure en diferents racons del món, com ara França o l’Argentina. Es defineix com una persona reflexiva que gaudeix i busca respostes en lectures, pel·lícules i teatre. Li encanta escriure i enforteix el seu esperit d’equip practicant, des de fa més de 20 anys, waterpolo.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba