Guanyar demana que Alcoi tinga microjardins als escocells urbans

Guanyar demana que Alcoi tinga microjardins als escocells urbans.

Els escocells ara estan majorment tapats amb material artificial i es tractaria de substituir-lo per plantes autòctones.

En el proper plenari Guanyar Alcoi demanarà una acció més per a pal·liar els efectes del canvi climàtic sobre la salut de la ciutadania. Es tracta de reformar els escocells dels arbres urbans i convertir-los en xicotets jardins als peus dels arbres, un pas més en la renaturalització de la ciutat que proveeix de múltiples beneficis per a la biodiversitat i la salut de la ciutadania. Com assenyala el regidor de la plataforma municipalista, Pablo González: «hem de caminar cap a una ciutat més habitable i això requereix maximitzar la presència de la natura als nostres carrers. Treure els materials artificials dels escocells dels arbres i substituir-los per plantes autòctones genera molts beneficis a la salut dels veïns i veïnes d’Alcoi. I a més a més és un pas senzill i de cost baixíssim.»

Guanyar Alcoi ha enumerat els moltíssims beneficis de la mesura:

  • Augmenta la biodiversitat en les ciutats i a més pot fomentar la presència d’espècies autòctones i silvestres.
  • S’atrau i proporciona aliment i recer als insectes que al mateix temps que conserven la biodiversitat a les nostres ciutats, contribueixen a controlar les plagues que poden afectar els arbres.
  • Comporten una major permeabilitat del sòl i un augment en aquest de microorganismes associats, la qual cosa tindrà beneficis per als arbres.
  • Milloren la qualitat de l’aire que respiren els ciutadans
  • Té un alt component estètic que beneficia a la ciutat i als seus habitants.

Es tracta d’una mesura que ja han dut a terme moltíssims altres municipis (Barcelona, Donostia, Rivas, Cáceres…) i que Alcoi ha d’emprendre com més prompte millor, perquè com assenyala González «no calen grans inversions de diners per a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes i minimitzar els impactes del canvi climàtic sobre les seues vides. Aquesta mesura, que fins i tot es pot dur a terme de manera participada amb la col·laboració del veïnat, suposa un pas ferm cap a una ciutat més sostenible, només cal voluntat i ganes de fer faena.»

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba