LA CONSULTA POPULAR MONARQUIA O REPÚBLICA TINDRÀ UNA TAULA DE VOTACIÓ A ALGEMESÍ

Esquerra Unida d’Algemesí dona suport a la  “Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República” i anima a la participació sobre el model de Prefectura de l’Estat.

Algemesí, 10 de maig de 2022 La plataforma llança pel proper dissabte 14 de maig, una consulta no oficial sobre monarquia o república. La fita tindrà lloc al Mercat Municipal d’Algemesí, en l’horari de votació de 10 a 15 hores. El motiu per a procedir a esta consulta no pot ser més explícit i contundent: la majoria de la població actual no va tindre l’oportunitat de votar la vigent Constitució de 1978 que defineix l’estat com una monarquia parlamentària.  Els que sí la votàren, ja tenen més de 60 anys i no se’ls va donar l’opció de triar entre monarquia o república, ja que esta qüestió va ser desatesa pels Pactes de la Moncloa durant transició democràtica. Ni en aquell moment ni posteriorment s’ha pogut decidir.

A les taules es recollirà informació estadística de la població participant, a la qual es demanarà voluntàriament donar el seu codi postal, edat i gènere. No es pot demanar més informació a les persones que emeten el seu vot, perquè la Llei de Protecció de Dades ho impedeix. També s’ha constituït un equip jurídic en cas que es produïsca algun tipus d’incidència durant la jornada.

A partir de les 20 hores del dissabte es procedirà a bolcar les dades de participació en una eina digital per part dels responsables de la taules. Per tant de realitzar un recompte més garantista de les dades, la informació es bolcarà per un responsable al qual se li aporta un codi d’accés a la plataforma, que també haurà de remetre el nivell de participació per correu electrònic el diumenge, amb l’aval de la signatura de dos membres de la taula.

Per Escarra Unida d’Algemesí, República és sinònim de regeneració democràtica, de justícia social i defensa del que és públic; és un projecte integral i renovador capaç de donar resposta al conjunt de particularitats de l’Estat. També considera que la monarquía és, des de fa més de 40 anys, una pesada hipoteca que la dictadura franquista va deixar sobre el país. Una monarquía que ha viscut rodejada de luxe, de malbaratament i de delicte, emparats baix el vel de la total impunitat i per una sostinguda campanya publicitària i mediàtica que va vendre a la ciutadania la mentida d’un rei “campechano”, ocultant la seua radical deshonestedat i la seua vergonyosa vida privada.

Esquerra Unida afirma ser conscients de que aquesta consulta no té caràcter vinculant, la plataforma entén que la ciutadania té dret a expressar la seua opinió lliurement sobre la forma de prefectura del país, mitjançant un acte democràtic com és una votació. Per això és important la major participació possible.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba