ESQUERRA UNIDA DE LA RIBERA CELEBRA LA MOBILITZACIÓ DE LA COMARCA EN ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS DE LA GENERALITAT

La totalitat dels projectes que finalment es duran a terme en l’àrea “comarques del Xúquer-Túria” són de la Ribera Alta i Baixa i tindran un cost aproximat de quasi cinc milions d’euros.

Estela Ramón, coordinadora d’EU-Ribera: “Es tracta de la primera experiència de pressupostos participatius d’una comunitat autònoma i els col·lectius locals d’EU hem sabut estar a l’altura de la participació que es demanava”.

Esquerra Unida de la Ribera ha elogiat el caràcter participatiu de la comarca i es congratula de la capacitat mobilitzadora dels seus col·lectius locals. La raó ha estat el resultat final dels primers pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana, on els cinc projectes guanyadors de l’àrea territorial “comarques del Xúquer-Túria” són de les comarques riberenques.

Connectar els pobles de la Ribera Alta mitjançant un carril ciclopeatonal ha estat el projecte ciutadà més votat i tindrà un cost d’execució de 1.260.000 euros. Es tracta de la fusió de les propostes del col·lectiu algemesinenc Calauela, del col·legi Maristes d’Algemesí i de l’usuari Adrià Granero.

Rehabilitar el Monestir de la Murta d’Alzira (1.200.000 euros), recuperar l’antic trinquet d’Algemesí (148.000 euros), la creació d’un centre per a persones sense sostre a Cullera (500.000 euros) i la formació i desenvolupament sostenible en agricultura i ganaderia ecològica en la Ribera Alta, són la resta dels projectes guanyadors.

La titular de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, presentava el passat 11 de maig el projecte pilot dels primers pressupostos participatius de la Generalitat Valenciana. La també coordinadora d’Esquerra Unida del País Valencià va remarcar el paper de les comarques en la vertebració territorial i els criteris econòmics i poblacionals que aplicaren per a redistribuir els 125 milions d’euros amb els quals ha comptat esta primera edició participativa.

Estela Ramón, coordinadora d’Esquerra Unida de la Ribera, en referència a la votació final, la mobilització dels col·lectius i la participació dels riberencs assegura “es tracta de la primera experiència de pressupostos participatius d’una comunitat autònoma i els col·lectius locals d’EU hem sabut estar a l’altura de la participació que es demanava” i recorda que “els cinc projectes guanyadors demostren que quan se li pregunta a la ciutadania, esta respón amb bon criteri i prioritza qüestions culturals, socials i mediambientals”.

Ximo Rosell, responsable de medi ambient i transició energètica d’Esquerra Unida d’Algemesí i coautor de la proposta amb més vots, remarca que “este és sols un primer pas necessari, però en el futur hem de ser més ambiciosos i ampliar esta xarxa a altres pobles de la Ribera. En Algemesí també s’estan fent actuacions en esta linia però s’ha de continuar perquè la nostra ciutat siga més amable amb la bici, més segura per anar pels seus carrers i millor connectada amb els pobles de la comarca”.

A partir d’ara la Generalitat habilitarà un espai al web GVA Participa on es podrà fer el seguiment dels projectes i el seu estat d’execució.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba