Esquerra Unida rebutja la cimera de l’OTAN que se celebrarà a Espanya

El CPN celebrat el dia 18 de juny de 2021 mostra la seua rotunda crítica per l’acolliment que farà l’Estat espanyol de la pròxima reunió de l’OTAN. Des d’EUPV continuem exigint el rebuig total del militarisme en general, i l’eixida immediata d’Espanya d’aquesta organització en particular.

Entenem que la nostra organització, que precisament va nàixer al caliu de les protestes de l’esquerra política i social contra l’entrada en l’OTAN davant la traïció del PSOE, no pot abandonar la seua històrica reivindicació, així com l’aposta per la pau i la convivència com a única via de solució de conflictes.

Tanmateix, denunciem el caràcter criminal, imperialista, inhumà i antidemocràtic de l’OTAN, una organització al servei dels grans poders internacionals i que ha demostrat sempre una posició frontal contra els interessos de la classe obrera. Tampoc podem oblidar els atacs comesos contra població civil indefensa i l’assassinat indiscriminat d’aquesta mitjançant bombardejos (Iugoslàvia, Síria, Afganistan…).

A més, no oblidem el paper que ha jugat en nombroses ocasions com a ferramenta d’assetjament i atac contra països soberans socialistes per tal de mantindre l’statu quo fent-se valdre, fins i tot, dels elements feixistes que eren presents en aquests territoris.

Per tot açò demanem al govern espanyol que refuse acollir aquesta cimera i active els mecanismes existents per posar fi a la integració de l’Estat espanyol en l’OTAN.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba