Unides Podem-Esquerra Unida exigeix a Torrevieja la gestió pública directa en la reversió de l’hospital

Unides Podem-Esquerra Unida ha reclamat hui a Torrevieja (Alacant) la gestió pública directa de l’Hospital d’aquesta localitat i ha rebutjat el model d’empresa pública que proposa la conselleria per a la reversió.

La síndica de Unides Podem-Esquerra Unida, Pilar Lima, al costat de la mèdic, diputada i portaveu de Sanitat en el Congrés, Rosa Medel, i el sotssecretari de la Generalitat i responsable d’Acció Política d’EUPV, Cristian Veses, han abordat hui aquesta qüestió en el propi centre hospitalari amb la plataforma per la Sanitat Pública i el Comité d’Empresa.

En aquest sentit, Lima ha recordat que “s’ha de complir l’estipulat en el Pacte del Botànic, en la Llei de Salut i en Les Corts Valencianes, on es va aprovar l’any passat una iniciativa en la qual s’instava a recuperar aquest centre hospitalari per a la gestió pública i directa”.

La portaveu ha reiterat el seu compromís en l’exigència que la reversió i recuperació de la gestió de l’Hospital de Torrevieja siga integral i de gestió pública directa i ha advertit que “canviar de fórmula posa en risc la pròpia desprivatització des del punt de vista jurídic en el futur”. “Cal acabar amb la precaritat del personal de la sanitat pública i reforçar l’atenció primària que tantes vides ha salvat en aquesta pandèmia”, ha advertit.

Per part seua, el sotssecretari de la Generalitat i responsable d’Acció Política d’EUPV Cristian Veses, ha indicat que “el nostre compromís és amb el Pacte del *Botànic; no ens dóna garanties la creació d’una empresa pública” i ha subratllat que «el Consell del Botànic ha vingut per a blindar els serveis públics després de dècades destructives del PP”. Al seu judici, aquesta mercantil crearia “ineficàcia i diferències significatives entre el personal; cal seguir el camí iniciat en 2015 amb la reversió de l’Hospital d’Alzira”.

Així mateix, ha afegit que «ja hem al·legat perquè el decret que pretén crear l’empresa pública no s’aprove en el Consell i no arribe a les Corts, el nostre compromís amb la gestió pública directa és ferma».

Per part seua, la mèdic, portaveu de Sanitat en el Congrés d’Unides Podemos Rosa Medel, ha recalcat que aquesta formació “està per la desprivatització i la gestió directa de tots els serveis públics” i ha insistit que “existeix una fórmula que ha demostrat la seua total seguretat jurídica: la desprivatizació del model Alzira i aqueixa és la que defensarem”. Al seu judici, ”provar altres models ens sembla un error perquè pot suposar la fi de la reversió dels serveis públics i per això barallarem fins al final”.

La diputada ha manifestat que amb l’empresa pública mercantil que projecta la conselleria de Sanitat “els treballadors i treballadores no dependrien de l’administració, la qual cosa provocaria que no estarien en igualtat de condicions respecte a la resta dels empleats i empleades de la sanitat pública”. Medel ha remarcat que “l’esperit del Botànic és la reversió directa” i s’ha mostrat convençuda que la conselleria de Sanitat “s’ha equivocat, però reflexionarà i a tirar marxa arrere en aquesta qüestió”.

En la reunió també han sigut presents el exconcejal de Torrevieja i responsable de política institucional en el Consell Polític Local d’EUPV, Víctor Ferrández; Bienvenida Campillo, regidora d’EUPV a San Miguel de Salinas i Guzmán Fernández , també regidor d’EUPV en Guardarmar del Segura, municipis als quals li correspon l’àrea de Salut de Torrevieja.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba