Esquerra Unida sol·licita ajudes de caràcter urgent per al camp de la Plana Baixa afectat per la pedregada

Les plantacions de cítrics de les poblacions d’Artana, Nules, Moncofa i la Vall d’Uixó han estat especialment afectades.

Les primeres valoracions de pèrdues realitzades per la Unió de Llauradors poden arribar als 13,8 milions d’euros.

La forta pedregada que va caure durant la vesprada del diumenge a les comarques del nord ha causat importants danys, sobretot, a la Plana Baixa i en concret als municipis d’Artana, la Vilavella, Nules, Moncofa i la Vall d’Uixó.

La situació del camp sempre és preocupant i la nova situació donada per una climatològica adversa pot provocar que algunes plantacions no siguen viables per les importants pèrdues que la Unió de Llauradors ha elevat en unes primeres valoracions a 13,8 milions d’euros.

Per estos motius, des d’Esquerra Unida sol·licitem a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica que destine un paquet d’ajudes extraordinàries directes per als llauradors que acrediten pèrdues importants per raó de la fortíssima pedregada que va ocórrer el darrer cap de setmana. Unes pèrdues milionàries que afecten més als cultius que encara no estan coberts per l’assegurança, ja que entra en vigor a partir del 20 d’abril, que tan sols cobreix en estos moments a les varietats de cítrics encara per recol·lectar.

Cristian Veses, coordinador d’Esquerra Unida Plana Baixa, ha reclamat “igualtat en el tracte, inversions i ajudes que vertebren el territori de nord a sud, i que eviten comarques de segona en el propi territori valencià”. Des d’EUPV es reclama que es repetisca la ràpida resposta que va donar la Generalitat Valenciana front a la DANA. Una gestió a l’altura de la catàstrofe que va suposar una destrossa per a una gran extensió del territori valencià, però especialment en la comarca de la Vega Baja. Veses aclareix “en este cas, els danys estan més concentrats en una comarca i la gestió d’ajudes directes per als llauradors pot ser encara més resolutiva per a pal·liar les pèrdues en varietats de cítrics que es troben sense cobertura de la corresponent assegurança”.

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba