El PSOE continua amb la privatització dels serveis públics

Guanyar recorda que ha estat àmpliament demostrat que la privatització dels serveis suposa el seu empobriment i precarització dels treballadors

Podem justifica el seu suport al govern amb un fet que no existeix: l’ampliació dels serveis públics

La plataforma municipalista reclama un compromís real amb els serveis públics al govern de Toni Francés i al seu soci preferent Podem Alcoi. En el procés de contractació d’aquesta mateixa setmana es va decidir quina empresa serà la responsable de la neteja dels centres educatius i edificis públics. Seran més de tres milions d’euros durant 3 anys (2 anys de contracte més un de pròrroga). Per a Guanyar Alcoi això no significa ampliar l’espai dels serveis públics, al contrari, és continuar amb el model del PP. Com assenyala la regidora Sandra Obiol: “No entenem com el PP i el PSOE es barallen tant a la premsa si fan les mateixes polítiques. L’ampliació constant de les privatitzacions dels nostres serveis, encara que saben perfectament que suposa l’empitjorament del servei i la precarització dels treballadors, demostra que Toni Francés no vol canviar res del model de gestió que ens van deixar Peralta i Sedano a la ciutat.”

A més a més la plataforma denuncia que no s’han acceptat per part del govern de Toni Francés les seues demandes d’incloure clàusules socials als processos de contractació. Però que encara que la regidora de contractació justifica que ja s’inclouen aquestes clàusules, són clàusules inútils, primer perquè la majoria són qüestions que ja estan contemplades per llei, per exemple tindre un pla d’igualtat (obligatoris si a l’empresa és tenen més de 250 treballadors/es) i l’altra perquè no compten en la baremació de les empreses que es presenten, i això per a Obiol: “és paper mullat, dius que poses condicions que després no valores no serveix de res. I és una llàstima. Es podrien incloure moltes coses en aquest contracte per exemple que es supere el 50% de la contractació indefinida dels seus treballadors o quines mesures de conciliació té l’empresa o quin percentatge de dones tenen a la seua directiva. Són recomanacions bàsiques, que altres ajuntaments estan aplicant. Però clar, a Alcoi ja sabem que tot és molt complicat.”

Publicaciones relacionadas

Botón volver arriba